Spätzle en sugar snaps
Kerstnummer
Het Blad bij NRC
"gebakken kippenhartjes zoals in Frankrijk, met groene sla"
Onnozele Kamsmaak moet brilletje kopen
Met pissenlit, ja; paardebloem, molsla
Spekjes, ui en knof
Frans feestmenu
Marjoleine de Os
"Overal kun je ineens Steak tartare krijgen en Crème brulée"
Volkskrant vorige week: nergens kan je dat meer krijgen, het is out
Ik heb het al dikwijls gezegd: Volkskrant of NRC: het lijkt wel een wedstrijd om wie het hardst uit zijn nek kan lullen
Reynaud over tofu: "Echt een goed product hoor, vooral de gerookte"
Alsof je het gebruik van tofu ook maar enigszins kunt vergelijken met het gebruik van gerookte tofu...
"Hij haalt een volledig intacte fazantenhaan te voorschijn"
Goh! Wow!
"terwijl hij een zeeduivel in spek wikkelt"
Een zeeduivelstaart, ja
"Zes dikke oesters"
Dat heet creuses, ja
Oesters met pastinaak, gadverdamme!
Een enorm flauwekul recept voor paddestoelentaartjes
Harold Hamersmaak heeft ook nog een giller
Dat je champagne brut ook bij een kaasplank kan drinken
Ik denk dat ie bedoelt bij de plank zelf...
Een heel blikje ansjovis, zonder te ontzouten, op één zeeduivelstaart...
En "leg er de zeeduivel met de velkant op"
Hoezo, velkant??
Bij het hoofdgerecht alweer pastinaak
Die krijgt Janneke Vreugdeloos te eten!
Bakken ze een meringue, en dan moet je "de pavlova direct van het bakpapier trekken"
Alsof een meringue een pavlova is...
"Kastanjepuree van Faugier is online te vinden of bij speciaalwinkels"
Wat dacht je van AH
Daar heb je ze weer, het met een plank voor hun kop rondkwakende shitvolk...
Taleggio
Verder in dat blad
"Het bistro-eten is een voortzetting van de klassieke Franse keuken"
Totaal gelul
Het is gewoon het populairste uit de cuisine bourgeoise en de cuisine du terroir, niks klassieke keuken
"Zonder Escoffier geen bistro", de omhooggevallen culinaire doos
"Joris Bijdelijk heeft in restaurant Rijks in Amsterdam een knolselderij van het spit op de kaart staan"
Daar moeten we heen!
Over oesters rapen op het wad
Alsof er één thuiskoker is die zo'n wilde oester open kan krijgen
"het droogvallend wad in Yerseke"...
Broekbaard
"Tonijn staat aan de top van de voedselketen"
Nooit van haai gehoord
"Het vlees van tonijn is donkerrood"
En dan somt ie op Pizza al tonno, Tuna melt bagel, Atún frijoles, Salade niçoise
Stuk voor stuk gerechten die je juist niet met rode tonijn maakt maar met bonito, skipjack, witte
En het is niçoise, niet Niçoise
Mas roshi recept gejat van Fishtales
Verder in de krant afgelopen weekend
De gephotoshopte plofkop van Vreugdeloos
Weer over die scheiding Godverdomme
Die kan echt niks meer schrijven zonder te gaan zeiken over die scheiding...
De pastinaak helpt niet meer...
Kaasfondue met citroensap erdoor
Met aardappelen
Met uien en augurken
NRC Kerstbox
Bietensoep met gerookte makreel
Fazant met pastinaak