Feestdagen
Ingelegde kastanjeboleet
Poolse winkel
Erg lekker
Met Melba toast en goede zoete boter
We dronken er Touraine sauvignon bij (Hema)
Kipspiesjes, velderwten, paprika
Mooi vlees van de dijstukken van kip afsnijden
Bouillon trekken van de rest, met flink prei
In die bouillon kipstukjes kort koken
Spiesjes
Olijfolie, ui, knof, grove zwarte peper...
Paprika erin sauteren en uit de pan
Velderwten erin (afgegoten), met wat witte wijn
Warmen en proef op p/z
Beslag maken van bloem, ei, zout en Diebels Alt (het is een Venlo's gerecht, gemaakt met Venloosch Alt)
Spiesjes erdoor en frituren
Paprika bij de bonen warmen
We dronken er Niersteiner Spätburgunder van AH bij
Chocolademousse
Ook wel Hemelse modder, of (foutievelijk)(dat is Vlaams) Haagse bluf
150 gram pure chocolade au bain Marie smelten
Twee eieren splitsen
Eiwitten stijf kloppen met 25 gram witte basterdsuiker
200 cc room opkloppen
Eigelen opkloppen met 25 gram witte basterdsuiker
Daar de chocolade door werken
Dan de slagroom
Dan het eiwit
Kom, folie, koel, koeling
We dronken er dessertwijn uit Valencia bij