donderdag 27 december 2018

Etentje





Feestdagen



Ingelegde kastanjeboleet


Poolse winkel

Erg lekker

Met Melba toast en goede zoete boter

We dronken er Touraine sauvignon bij (Hema)





Kipspiesjes, velderwten, paprika


Mooi vlees van de dijstukken van kip afsnijden

Bouillon trekken van de rest, met flink prei

In die bouillon kipstukjes kort koken

Spiesjes




Olijfolie, ui, knof, grove zwarte peper...

Paprika erin sauteren en uit de pan

Velderwten erin (afgegoten), met wat witte wijn

Warmen en proef op p/z

Beslag maken van bloem, ei, zout en Diebels Alt (het is een Venlo's gerecht, gemaakt met Venloosch Alt)

Spiesjes erdoor en frituren

Paprika bij de bonen warmen

We dronken er Niersteiner Spätburgunder van AH bij




Chocolademousse


Ook wel Hemelse modder, of (foutievelijk)(dat is Vlaams) Haagse bluf

150 gram pure chocolade au bain Marie smelten

Twee eieren splitsen

Eiwitten stijf kloppen met 25 gram witte basterdsuiker

200 cc room opkloppen

Eigelen opkloppen met 25 gram witte basterdsuiker

Daar de chocolade door werken

Dan de slagroom

Dan het eiwit

Kom, folie, koel, koeling

We dronken er dessertwijn uit Valencia bij