Chausson met Padrón pepertjes maken
Uhh, dat zijn geen pepertjes, dat zijn kleine paprika'tjes
Je gebruikt ze trouwens héél; niks uithalen
Wel wat rode lombok erbij
Sylvia Witteman
Huisvrouw monologen
U zal misschien zeggen Dat is geen kookboek
Nee, dat klopt, maar er staan nogal wat recepten in, en de content vind ik niet te lezen, net zomin als die mono- of dialogenstukjes die ze af en toe heeft, dus het staat bij mij naast Het Lekkerste Dier, Het Boek van Soof, Armeluiseten en Koken met Sylvia Witteman (dat laatste is het dikste, leukste en beste Nederlandse kookboek allemaal tegelijk)
Groentesoep maken met runderschenkel is een goed idee
Sudderlapjes stoven met tomaat erbij is een goed idee
De kippenleverpâté ga ik maken!
Ossobucco met witte wijn, juist
Deeg, met ui en knof gebakken in olijfolie
Kookboek voor mannen
Een zeikeriger shitboek zag ik zelden
Ik bedoel: ik zag ook de boeken van Otto Kleynejan, Janneke Vreugdeloos en Yvet Het Kokkerellende Nijlpaard
Die zijn nóg erger
Maar toch...
"Snel hapje na een vermoeide werkdag: gekookte eieren"
"Leverkaas met spiegelei"
Spaghetti carbonara wordt natuurlijk met room gemaakt...
"Eenmans verwengerechten", flikker op Godverdomme
Kaas (Goudse, belegen)
De bieb had dit jaar bij het thema Nederland Leest twee culi boekjes
Jan Paul Schutten
Graaf Sandwich
Het is natuurlijk heel aardig dat er een leuk boekje voor kinderen wordt geschreven waarin wordt verteld waar tomaten vandaan komen en de naam sandwicht en dat soort dingen
Maar dan moet de content wel kloppen, dan moet er geen gelul in staan
Het boek is een herdruk van iets uit 2009
En daar gaan we weer: "Etenswaardigheden"
"Escoffier ging met Nellie Melba om", lul niet
"In Spanje eten ze geen friet"
Dat Bao bing (baobing, ja) een Chinese pannekoek is
Dat is schaafijs, ja!
Die achterlijke gek is in de war met Bapao bing
"Gazpacho komt uit Portugal"
"IJzer in appelstroop komt van de ijzeren ketels waarin het werd gemaakt"
Broodje aap zoals dat ijzer in spinazie van de slechte blikken komt
Door olijfolie gehaald spul
Dat je in Engeland als je sjiek eet altijd moet prikken in doperwten, God wat een lul
Zie hier hoe je dat doet, culinair veenlijk
(alle links hier openen in een nieuw venster)
"Ve-tsin wordt gemaakt van zeewier"
Dat komt uit de chemische fabriek, ja
"Verse urine is steriel. Dat betekent dat er geen bacteriën in zitten"
Ooit van blaasontsteking gehoord?
"In Zuid-Amerika zeggen ze pannekoek"
"Dadar gutung"
Dadar gulung, ja!
"Mahonnaise"
Mahonesa, ja
Dat je spaghetti tegen het plafond gooit om te kijken of het net goed is
Tegen een tegelwand, ja
"In Mexico ontbijten ze twee keer"
In Zuid-Europese en Midden- en Zuid-Amerikaanse landen ontbijten ze erg weinig, Desayuno (plus een glas brandewijn, dat wel); later in de ochtend maken ze dat goed, Almorzar
Engelsen doen geen "azijn over hun patat" maar zeer specifiek malt azijn
En dat is lekker, en andere azijn niet
"Saffraan is het duurst; een gram kost 15 Euro"
Een gram gedroogde wintertruffel kost momenteel 42 Euro
De bieb heeft in het kader van Nederland Leest nóg een boekje uitgegeven
Je bent wat je leest
Een tenenkrommende vervuiling van Je bent wat je eet
Broekbaard, Winderig, Kleynejan junior, Gliphart...
Dit is wel zo een enorme verzameling enormiteiten, daar moet ik een complete editie aan wijden
KleyneKleyn: "Haal de zenuwen uit de lamsbout"
Broekbaard: "Pizza hoort met salami"
Winderig: "De suikerbiet is een natuurlijke suikervervanger"
Gliphart: "Gueule betekent strot"
Hoe kán je zulke zwakzinnige debielen bij mekaar verzameld krijgen...
Dít is koken, ja!