woensdag 28 november 2018

Pasta!




Fusilli corti col buco

Met paddo's en gerookte kip


Meng grof gesneden paddo's uit zo'n mix pot met stukjes gerookte kip

Olijfolie, ui, knof, gedroogd pepertje kleingesneden...

Paddo etc. erbij...

Witte wijn en kippenbouillon en snel inkoken...

Proef en breng op smaak met Oxo of zo

Bind eventueel wat

Kook ondertussen de pasta




Mie (geen roerbak maar gewone dunne)

Met wortel en paddo's en dried soybean cake

Dat laatste is stevige tofu (Tau kwa), gemarineerd in sojasaus, rijstwijn en vijfkruidenpoeder
Zie hier
(alle links openen hier in een nieuw venster)
Die paddo's had ik nog over van die vorige pot

Pindaolie, ui, knof, rawit...

Wortelstukken...

Paddobouillon en wat rijstwijn (Hua diao gebruikte ik)

Als de wortel gaar is de mie erin koken

Is de mie bijna gaar dan de tofu erin warmen en wat later de paddo's

Niks binden; soepig houden




Spätzle

Met Taleggio, spekjes en Sugar snaps

En ik dronk er Vin jaune bij, en dan bedoel ik natuurlijk de wijn
Kost wat maar dan hep je ook wat

Het is een klassieke combi, maar ik ben vergeten met welke kaas
Taleggio leek me lekker en dat was ook zo


Snaps afhalen en een tijdje in koud water

De Spätzle koken, afgieten, koelen, wat olie erdoor

Snaps goed blancheren

Boter, spekjes...

Sjalot, knof...

Witte wijn, Oxo of zo, groene peperbolletjes...

Vette ovenschotel
Spätzle
Snaps
Spekjes
Taleggio




Verse pappardelle

Met tilsit en bimi


Olijfolie, ui, knof

Stukjes bimi stengels erbij...

Wat amontillado, peper, lamsbouillon...

Pappardelle koken

Proef op zout

Bimi roosjes erbij

Pannetje met wat witte wijn warmen
Tilsit erin oplossen
Soort fondue maken, dus maizena, en ipv Kirsch gebruikte ik Sanddorngeist (eau de vie van duindoorn)

Vette ovenschotel
Pappardelle
Bimispol
De kaas




Verse Lan Zhou pasta

Met garnalen, haricots verts en Yentafo saus

Zie hier (alle links openen in een nieuw venster)


Haricots kop kont, doormidden, koud water

Haricots afgieten, droogdeppen, sauteren in pindaolie, uit de pan

Varkensbouillon (Oost-Europese blokjes merk Knorr hahahahaha; ook Thaise bij de betere toko)
Grote garnalen erin koken, uit de pan, koelen, pellen

De pasta in dezelfde bouillon koken, eruit

Pindaolie, ui, knof...
Wat cayenne (ik gebruikte grofgemalen Koreaanse rode pepers)...

De bouillon erbij en de haricots en die garen

Yentafo erbij, proef

Garnalen erin warmen
Pasta erin warmen

[Ik las ergens later dat yentafo eigenlijk hetzelfde effect heeft als Red wet tofu (niet Red tofu, dat is die Stinky tofu), ook wel Fermented bean curd of Red bean curd, zie hier.]

[Nog wat later. Yentafo is ook de naam van het gerecht wat je ermee maakt; zie het recept, ook van de saus zelf, hier. Die saus die maak je dus van o.a. die Red wet tofu.]