Fusilli corti col buco
Met paddo's en gerookte kip
Meng grof gesneden paddo's uit zo'n mix pot met stukjes gerookte kip
Olijfolie, ui, knof, gedroogd pepertje kleingesneden...
Paddo etc. erbij...
Witte wijn en kippenbouillon en snel inkoken...
Proef en breng op smaak met Oxo of zo
Bind eventueel wat
Kook ondertussen de pasta
Mie (geen roerbak maar gewone dunne)
Met wortel en paddo's en dried soybean cake
Dat laatste is stevige tofu (Tau kwa), gemarineerd in sojasaus, rijstwijn en vijfkruidenpoeder
Zie hier
(alle links openen hier in een nieuw venster)
Die paddo's had ik nog over van die vorige pot
Pindaolie, ui, knof, rawit...
Wortelstukken...
Paddobouillon en wat rijstwijn (Hua diao gebruikte ik)
Als de wortel gaar is de mie erin koken
Is de mie bijna gaar dan de tofu erin warmen en wat later de paddo's
Niks binden; soepig houden
Spätzle
Met Taleggio, spekjes en Sugar snaps
En ik dronk er Vin jaune bij, en dan bedoel ik natuurlijk de wijn
Kost wat maar dan hep je ook wat
Het is een klassieke combi, maar ik ben vergeten met welke kaas
Taleggio leek me lekker en dat was ook zo
Snaps afhalen en een tijdje in koud water
De Spätzle koken, afgieten, koelen, wat olie erdoor
Snaps goed blancheren
Boter, spekjes...
Sjalot, knof...
Witte wijn, Oxo of zo, groene peperbolletjes...
Vette ovenschotel
Spätzle
Snaps
Spekjes
Taleggio
Verse pappardelle
Met tilsit en bimi
Olijfolie, ui, knof
Stukjes bimi stengels erbij...
Wat amontillado, peper, lamsbouillon...
Pappardelle koken
Proef op zout
Bimi roosjes erbij
Pannetje met wat witte wijn warmen
Tilsit erin oplossen
Soort fondue maken, dus maizena, en ipv Kirsch gebruikte ik Sanddorngeist (eau de vie van duindoorn)
Vette ovenschotel
Pappardelle
Bimispol
De kaas
Verse Lan Zhou pasta
Met garnalen, haricots verts en Yentafo saus
Zie hier (alle links openen in een nieuw venster)
Haricots kop kont, doormidden, koud water
Haricots afgieten, droogdeppen, sauteren in pindaolie, uit de pan
Varkensbouillon (Oost-Europese blokjes merk Knorr hahahahaha; ook Thaise bij de betere toko)
Grote garnalen erin koken, uit de pan, koelen, pellen
De pasta in dezelfde bouillon koken, eruit
Pindaolie, ui, knof...
Wat cayenne (ik gebruikte grofgemalen Koreaanse rode pepers)...
De bouillon erbij en de haricots en die garen
Yentafo erbij, proef
Garnalen erin warmen
Pasta erin warmen
[Ik las ergens later dat yentafo eigenlijk hetzelfde effect heeft als Red wet tofu (niet Red tofu, dat is die Stinky tofu), ook wel Fermented bean curd of Red bean curd, zie hier.]
[Nog wat later. Yentafo is ook de naam van het gerecht wat je ermee maakt; zie het recept, ook van de saus zelf, hier. Die saus die maak je dus van o.a. die Red wet tofu.]