Ovenaardappelen
Met Tilsit en zoete ui
Flink boter, flink vrij fijn gesneden zoete ui, lang langzaam met deksel...
Wat witte wijn en wat knof, deksel, lang langzaam
Wat witte wijn en zonder deksel lang langzaam (pas op droogkoken! witte wijn!)
Aardappelen in dikke schijven 2/3 koken
Vette ovenschotel
Aardappelen, majoraan, de ui, Tilsit, oven
Andijviestamp
Met Boiled beef
Een Flat iron steak in grove strips gesneden of, wat hetzelfde is maar anders gesneden, sukadelappen nemen; beter de Flat iron steak (sukade aan het stuk van de zeen gesneden)
In runderfond langzaam aan de kook
Vijf uur zeer zacht sudderen
Vocht aanvullen indien nodig (water) en af en toe draaien
Uien prepareren als hierboven, en die het laatste uur erbij
Ik kom een dezer dagen terug op dat Boiled beef, wat ik ook at met Semmelklöße
Foto ervan dán
Aardappelpuree maken op de normale manier, met melk, boter, witte peper en nootmuskaat, maar vrij droog houden
En de aardappelen koken met zout natuurlijk
Mengen met rauwe andijvie
Niks Crème fraiche flauwekul; de puree moet met dat ietsje droge (gebruik vastkokende aardappelen en prak grof) contrasteren met de andijvie; je kan koken of je kan het niet
Ovenschotel, gesmolten boter, paneermeel, gesmolten boter, in de oven
Gekookte aardappelen
Met zalm en zuurkool
Reuzel, ui, knof, grof gebroken witte peper...
Vers gebroken karwijzaad, gespleten jeneverbessen, laurier...
Zuurkool erbij en goed en secuur met twee vorken uit elkaar trekken en mengen met de rest
Forsch witte wijn en uren sudderen
Aardappelen koken
Zalm in boter bakken
Boterjus (buiten de foto)
Gebakken aardappelen
Met koolvis en champignon-paprika mengsel
Aldi heeft dikwijls mooi grote koolvis filets
Rauwe aardappelschijven lang en langzaam in eenden- of ganzenvet garen en bruinen
Regelmatig keren
Maisolie, ui, knof, peterselie...
Champignons...
Grof gemalen witte peper erdoor, ff roeren, en dan stukjes puntpaprika erdoor...
Na ff bakken Amontillado erbij en wat Oxo of zoiets...
Proef
Koolvis droog deppen en in boter bakken
Kookvocht "monteren" met boter (= saus = buiten beeld)(dat vergeet ik altijd altijd...)
Ik had er ook mooi zachte Sambal peteh bij
Gebakken kriel
Met gerookte ricotta en Pimientos del Padrón
Kriel heel kort met flink zout koken
Afgieten
Lang en langzaam bruinen en garen in boter
Boter, ui, knof...
Smetana / Schmand mengen met geraspte gerookte ricotta
(Met zure room kan dat niet, dat is niet vet genoeg om verwarmd te kunnen worden tot de kaas smelt; gebruik dan maar room)
Roerend warmen; mag niet koken
Ui etc erdoor
Proef op p/z
Pimientos (Jumbo) door olijfolie
Op de grilpan rondom blakeren
Alles bij mekaar serveren, met grof zeezout over de Pimientos