Semmelklöße
Met Boiled beef en gestoofde ui
Ik gebruikte een Flat iron steak, heel goed gehangen, dan twee weken gevacumeerd in de koeling
Dat is gesneden van de ongesneden sukade, dus met sukade kan je het ook maken
Normaal maken ze het van brisket, runderborst
De steak wat schoon maken (niet té)
Ik schreef hier al over op 4 december
Dwars in dikke strips snijden
In kokende runderfond
Vuur meteen laag
Vijf uur heel zacht sudderen
Regelmatig draaien
Forsch ui, forsch boter, zeer lang en zeer langzaam onder een deksel
Wat witte wijn erbij en wat knof
Zeer lang zeer langzaam zonder deksel
Die uien roer je vóór het serveren door het vlees
Serveren met Semmelklöße
Die maak je niet zelf, enorm gekloot, maar die koop je prima kwaliteit enkel nog te koken in de Duitse super
Mosterd maken met Colman's of zie hieronder
Chausson
Met paddo's en gerookte kip
We maken het met zo'n grote pot gemengde paddo's van Aldi
Uitlekken en de grotere delen wat kleiner snijden
Het vocht gebruiken we niet, of althans niet hier
Boter, sjalot, knof...
Hoog vuur, de paddo's erin goed roerend aanbakken
Wat witte wijn erbij, wat Oxo of zo, peper, en eventueel wat inkoken
Stukjes gerookte kip erdoor
Een rechthoekige deeglap voor Flammkuchen dubbel vouwen
(Hier en ook bij de volgende chausson: dat deeg wat in die langwerpige gele plastic verpakkingen zit)
Spul op een deel ervan
Flappen naar binnen vouwen (begin met de hoeken) en daarna over de vulling draperen
Dat deeg moet echt vers uit de koeling komen, anders moet je worstelen, zie hieronder hoe de rechthoek verloren ging
Oven, op bakpapier
Winterwortel en stoofpeer
Dat zijn ook koolhydraten
Met geitennek uit de sous vide, en prei
Ik maakte die prei, wortel en stoofpeer ook in de sous vide
57°, want dat moest voor de nek
Prei 5,5 uur
Wortel 8 uur
Stoofpeer 6 uur
De gevacumeerde nek in kokend water goed warmen
In de sous vide op 57°
24 uur
Olijfolie, ui, knof...
P/z, rozemarijn, tijm...
Gare nek er rondom in aanbraden
(Uit het plastic halen eerst ja!)
(Ik zeg het maar even, want er lezen ook culischrijvers mee...)
Nog een Chausson!
Dit recept was een van de klappers van het jaar!
Met Pimientos del Padrón en belegen Goudse
Pimientos del Padrón zijn heel kleine groene paprika'tjes die er als pepers uitzien
Ze zijn ietsje pikant
Jumbo
(Heeft uw Jumbo ze niet? Dan zeg je dat ze ervoor moeten zorgen; dat doen ze dan; Jumbo, ja, geen AH...)
Redelijk wat olijfolie, ui, knof...
Koel
Oven warmen met lavasteen erin
Pimientos kopje eraf, in de lengte in tweeën, zaad en zo laten zitten!
Door mooie olijfolie husselen
Twee rode lomboks (niet te hete pepers dus) in ringetjes (mét de pitjes zou ik zeggen) en ook door goede olijfolie
Rasp de kaas
Het moet belegen Goudse zijn richting jong belegen (half half?!)
Ronde verse pizza deeglap
Uienspul in het midden
Kaas erop
Padrón erop met de buitenkant naar boven
Lombok erover verdelen
Flappen dubbelen en daarna deels erover vouwen
Oven, op bakpapier
De Pimientos moeten zoals op de foto geblakerd zijn!
Serveren met grof zeezout over die geblakerde dingen!
De geur!!!!
Pannenkoek van quinoa meel
Jaja... Maar niks pastinaak hoor!
Met omelet en artisjokkensaus
(Weet u het nog? Het volledige culinaire trutten- en zakkenvolk over quinoa? "Je spreekt het uit als KIENwa!" "Het is geen graan!")(GodGodGod de granaatappelpitten met pastinaak vreters...)
Een blik Cœur d'artichauts (u zegt waarschijnlijk artisjokharten) goed lekken met de openingen naar beneden
Boter, sjalot, knof, versgemalen witte peper...
De kleingesneden artisjok (nog eens lekken) erdoor en op hoog vuur omroeren
Room, een scheut Noilly Prat, wat Oxo of zo...
Proef (Worcestershire?)
Quinoameel, redelijk wat zout, ei, kloppen
Melk, kloppen
Een omelet bakken met room. p/z en wat Worcestershire
Tegelijkertijd die pannenkoek bakken
Blazen prikken!
Draai!
(Soms vragen mensen(mensen!) of het lekker is; maar ik schrijf toch Godverdomme geen recept hier neer wat niet enorm lekker is, ja!?)(Gristus...)(Ik kan die pannenkoek nóg ruiken...)
O ja!
Aat Geldpoen is dood!
O ja!
Nieuws Radio 4, gisteren, 0.00 uur
De omhoog gevallen proleet weet niet hoe je Gloucestershire uitspreekt...
Opgegroeid in een steuntrekkersgezin ongetwijfeld, verstoken van elke vorm van cultuur...
(Maar niet van bewaarkool!)
O ja!
Als je verstand van vlees hebt, dan zie je dat hier niks klopt
"Iberico haas", suggererend dat het van Iberico varken is
Picanha zonder de vetlaag, hoe durf je
Bavette: dat is vinkenlap, geen vang, maar goed, wie heeft daar verstand van...
Dat soort dingen