Duitse inkopen vandaag
Dit is momenteel in Duitsland erg populair
Käsetorte met mandarijn
Zie hier
(Alle links hier openen in een nieuw venster)
Vermijd recepten met kokos!
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
[Later geschreven]
Oeps!
Ik wilde een mooie kerstserie gaan maken, maar ik ging te vroeg van start
Ik bekeek het allemaal nog eens, en zie deze post hernieuwd hier
Uhh, enkel het derde recept is aangepast
<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<
Mooie vegetarische voorgerechten
Ik had liever Vagoterische geschreven, maar dat scoort niet in zoekmachines...
Gestoofde prei met truffelmayonaise
Lijkt gewoontjes ex die mayo, maar is ongelofelijk lekker
Snijd van niet te dikke (maar ook niet dunne) preien al het groen en de kont
Je moet ongeveer 10 à 12 cm. overhouden
Neem drie prei meer dan je nodig hebt
Maak groentebouillon; van een blokje is prima
Breng aan de kook en mik de prei erin
Als het weer kookt op heel laag vuur; het moet net sudderen mét een deksel erop
(Breng aan de kook, zet op een warmhoudplaatje, breng weer aan de kook, deksel, en zet heel laag; dat werkt het mooist)
Laat minstens een uur sudderen
Haal er een prei uit, haal daar een? twee? drie? rokken af, totdat je een preitje hebt wat je met een (relatief bot) tafelmes als boter kunt snijden
Lukt dat niet? Nog een half uurtje enzovoorts
Prei OK?
In de bouillon laten afkoelen, en zodra koud die rokken eraf
In de koeling bewaren maar serveren op kamertemperatuur
De bouillon is perfect voor Joodse kippensoep
Truffelmayo
Mayo recepten vindt je overal
Gebruik ingrediënten die allemaal geel goed op (dezelfde!) kamertemperatuur zijn
Eigeel, Dijon mosterd, zonnebloemolie, witte peper, citroensap
(Men zegt wel gemalen gedroogde groene peper, en dat is ook zo, maar daar is moeilijk aan te komen; maak evt. zelf in de dehydrator)(die ik van de Sint een kreeg!)
Rasp er wintertruffel over en laat iemand anders onderwijl dat spul direct onderroeren
Laat een uur op kamertemperatuur staan, regelmatig omroerend
Of koop truffelmayo...
Maar ja, dan kan je niet met plakjes truffel garneren...
Serveer met die wat dikkere toastjes die je rond en vierkant kunt kopen, en echt goede zoute boter (Iers, Deens, Normandisch...) op kamertemperatuur
In elke Duitse super
Enorm lekker
Verse augurk met kaassaus
Verse augurk is moeilijk te krijgen, maar je vindt overal "snoepkomkommertjes", ik krijg het haast niet uit de pen, en dat is hetzelfde
(Je kan die komkommertjes dus inmaken
80 gram zout/liter
Een dag
Helft pekel weg en aanvullen met witte wijnazijn
Er kunnen inmaakkruiden bij natuurlijk, dan pas, en dan wel een maand laten staan)
Je kan ook met geblancheerde venkel werken
Klinkt ook weer gewoontjes, maar mooi gemaakt is dit echt enorm lekker
Kaassaus maken van oude nagelkaas
Boter, sjalot, knofje...
Bloem...
Witte wijn en/of groentebouillon en/of volle melk (1 op 1 op 1 is het lekkerst)...
Kaas erdoor raspen (kruidnagels verwijderen)
Wat sudderen
Scherpe mosterd erdoor (dat scherpe gaat eraf)
Na even proeven op p/z
Blokjes augurk in ingevette ovenschaaltjes
Saus, paneermeel, vetspuit erover (vind je bij de bakproducten), oven
Serveer met citroen en versgehakt selderijblad (in een kommetje ernaast; gebruik ook de heel fijn gehakte stengels; gebruik nooit selderijblad van selderijknol want het blad is matig en de stengels vies) en stokbrood
Lebkuchen
Lekker meegestoofd met rundvlees
(Je kan ook taaitaai gebruiken)
(Je kan ook taaitaai gebruiken)
Dat vlees afwerken met gehalveerde zilveruitjes
Gepocheerde eieren met asperges en doperwten
Bak in olijfolie fijngesneden knof langzaam uit
Roer er wat tomatenpuree door, en maak er met paddestoelenbouillon (blokje!) en wat witte wijn een saus van
Laat op hoog vuur iets indikken
Gaar er diepvries doperwten in, en roer er daarna stukjes bijna gaar gekookte groene asperge door of witte asperge uit een pot (zelfs in de aspergetijd maak je dit met asperge conserve, maar ja, het recept is Spaans, en daar hebben ze heel dikke witte asperges in blik...)
Breek er eieren over, strooi daar zoet paprikapoeder over en gehakte peterselie, en laat de eieren in de oven of onder een deksel stollen
Ook dit met stokbrood
Een heel klassieke Engelse soep
Zie hier
Vandaar de Mock Turtle
Zie hier
Maar goed, om onduidelijke redenen is die soep nu populair in Duitsland