Maar wel pizzadeeg, bladerdeeg, bakbanaan, gebonden saus en pannenkoek
Chausson
Met mozzarella, parmezaan, ansjovis en kastanjechampignons
De ansjovis is uit Bergen op Zoom (zie hier; alle links hier openen in een nieuw venster)
Het is ansjovis op zout, dus even in melk leggen
Wat gepekelde pepertjes uit laten lekken en in iets olijfolie leggen
Olijfolie, ui, knof...
De champignons...
Witte wijn, basilicum, wat Oxo of zo...
Deeg beleggen (in het midden) met mozzarella
Ansjovisstukjes erop
Parmezaan
De champignons
Wat stukjes droge zwarte olijf
Pepertjes (afgegoten, en als ze wat groter zijn: kleingesneden)
Dichtvouwen
De oven in
Hieronder die ansjovis
Bakbanaan
Met kipstukjes, Shanghai noodles en kerrie
Shanghai noodles is ook een gerecht (zie hier) maar ik bedoel de pasta (zie hier)
Kipstukken (dijstukken of zo) marineren in Shaohsing rijstwijn met light soy, gembersiroop, Tabasco en citroensap
Regelmatig roeren
De bakbanaan doen we Surinaams
Schillen, door de lengte, overdwars
Pindaolie, ui, knof
Banaan goed rondom bakken
Flink kerrie erbij...
Flink kokosmelk erbij en goed garen
Kip uitlekken, marinade opvangen
De mie koken
Afgieten
Pindaolie, de mie bakken, uit de pan
Ui, knof, lombok...
Kip erin bakken
Kip garen met een scheut marinade erbij
Mie bij de kip warmen
Gebonden saus
Dat is ook prima koolhydraat hoor
Met eieren en groene asperges
Super simpel en super lekker
Eieren hard koken, schrikken (roepen dat je veganist wordt), pellen
Asperges zonder de punten (ruim eraf gesneden) in kalfsfond koken
Eruit (elders gebruiken) en de punten er kort in koken
Eruit, koudspoelen
Boter, sjalot, knof, peterselie, grove witte peper...
Bloem...
Kalfsfond...
Room, Marsala...
Proef op p/z
Halve eieren erin warmen...
Aspergepunten erin warmen...
Vol au vents
Met mosselragoût en doperwten
Mosselen openen met een scheut witte wijn, afgieten (kookvocht opvangen), koelen, uit de schelp
Boter, sjalot, knof, peterselie...
Bloem...
Kookvocht, eventueel nog wat visfond, in ieder geval wat room
Proef op p/z
Mosselen erdoor
Ragoût in vol au vents
Dopje erop
Oven
Boter, ui, knof
Scheut witte wijn
Diepvriesdoppers
Proef op p/z
Pannenkoek van lijnzaadmeel
Met tempeh en tomatensaus
Ui, knof, gekneusd korianderzaad, geraspte gember, salamblad, geraspte laos, geraspte goela djawa, rawit, assemwater, ketjap manis, kippenbouillon
Kook er plakken tempeh een uurtje in, op dusdanig gas dat het na een uur sterk ingedikt is
Maak tomatensaus met rijstwijn, en werk er wat sambal erdoor
Maak van het lijnzaadmeel pannenkoeken precies zoals je dat doet met gewone bloem
Het klontert sterk!
Vóór het bakken ruikt het wat raar, maar het smaakt prima
De tempeh plakken afvegen en in niet te hete pindaolie bakken
And, Trump, by the way
How many kids did you kill today?