Ik opteer voor Joop Braakhekke en niet voor De Leeuw.
Ik zit hier te kijken in zo'n ouderwets kookboek: Het Haagse Kookboek (ik heb ook dat Huishoudschoolboek), enfin: geen worteltjes in de Huzarensalade.
Aardappelen, biet, appel, augurkjes, uitjes.
Vlees klein snijden, aanmengen met fijngesneden ui, olie, azijn, zout en wat jus of aroma en wat mayonaise, en bedekken met mayonaise.
"Garnering met kropsla, tomatenplakjes, harde eieren, augurkjes en mosterdzuur vormen meteen een goed smaken toevoegsel."
En dan hebben ze er nog een staan:
100 à 150 g koud vlees
2 gekookte bieten
8 koude aardappelen
1 of 2 zure appelen
Uitjes en zoetzuur van augurken
Mayonaise of slasaus of de bestanddelen daarvan (bruin van jus, aroma of soja).
Weer dat geouwehoer van klein snijden en opdienen in schelpen enz. met
kropsla, peterselie, paprikapoeder.
Valt mij op dat ze hier ook geen doperwten gebruiken.
Dag, Loek