vrijdag 17 januari 2014

Culinair internet



Illustraties vandaag: venkel in spek
Drie lapjes spek iets uit elkaar, een lapje er midden op


Eetsnob, Culinaire Nieuwsbrief, Weekend Culinair...

Wat me in ene te binnen schoot eerst maar even.

Al die culi-sites met hun mailings: een ding kan je er van zeggen.
Ondanks dat ze voor het grootste deel bestaan uit goedwillende hobbyisten, tref je er heel weinig lulpraat aan. Dat komt denk ik omdat die lui zelf koken, in tegenstelling tot al die VK en NRC en noem maar op-kwakers die zitten na te pennen (al twee weken hijgen ze elkaar achterna over pulled pork), na te blaten en culinair in konten staan te blazen (die Florine Boucher moet er ondertussen als de Graf Hindenburg uit zien)(geen scheet naast de kachel laten Florine!).

O, en trouwens ik krijg ook spul uit België, Frankrijk, Spanje... Niks mis mee.
Nee, Jezus, in die landen kan de gemiddelde bewoner wél meepraten over koken...

Ook Engels spul is prima, althans BBC en zo.
Maar ja, met Londen vergeleken is Amsterdam natuurlijk een Godvergeten dorp...



Plakje spek erop ook

America's Test Kitchen

Zie een complete aflevering hier (alle links hier in een nieuw venster).

* Slow-cooking zalm lijkt me geen goed idee
* Dat kip recept smaakt ongetwijfeld prima, maar is natuurlijk erg weinig spectaculair
* Die Garlic greens, OK, maar die andouille is klets want pens-worst dat mag niet in de VS.
* Die linzen-sla, ach...


Uit een andere aflevering een strata recept hier.

Maar ook gedoe als Swirl bread, ga er maar aanstaan, zie hier.


Nog een.

Dat je bloemkoolsoep moet maken van deels tot pap gekookt spul (maar dan dus wel de stengels, ja) en deels bijna-rauw. dat roep ik al jaren. Zie ze hier.

En glazed pork chops hier




Culinaire Nieuwsbrief

Zie weer een complete hier.
Die lekkerste recepten onderin, dat is gedoe en reclame.


Een andere aflevering nu.

Skandinavisch eten hier.
Interessant, zullen we maar zeggen. Vooral die reclame.

Winterkost hier.
Goh!


En in een derde aflevering stond een bloedstollend verhaal over chutney.
Zie hier

Dit gezeur zeggen we op...




Eetsnob

Zie de website hier.

Zuurkoolsoep met mosterd hier.

Pompoen frittata hier.

Soms is het totaal oninteressant, zoals die stamppot hier.


Zest

Oesterbar in Parijs, het Dolce Vita dieet, chocolade pinguïns, Caffè shakerato, "Steeds meer dorpen zonder supermarkt" (goh!!), felfie (een boeren, Farmer) selfie, boodschappen doen in Parijs, bent u er nog?

Maar eindelijk iets interessant, hèhè...
Frietkotten culturel erfgoed!
Zie hier.



Heerlijk!
Met pasta, crème fraiche en gerookte haring...
Met venkel laat dat spek los als je het net er af haalt, maar so what.
De super gare venkel had een geur...

Weekend nu

Altijd perfect

Wintersoep hier.

En zie een complete hier, voor de recepten rechts en om je eventueel te abonneren.

Fantastisch weekmenu hier.
Nog een fantastisch weekmenu hier.
En Godverdoeme nóg iën, iër!



Tot slot


Verse Oogst hier.

Dat is iets nieuws.
Geen idee wat het is, maar in ieder geval geen vego- of bio-macrotisch gezeik.
Lijkt me prima.

O wacht, kijk hier.

En witlof-risotto hier.
Jezus, die Florine Boucher moet een supplement gaan schrijven op die Toeto Risotto...


En nou echt tot slot

Su-per in-te-re-ssant!
Niet lezen als je slecht kan slapen!
Foodlog hier.