vrijdag 3 januari 2014

Olijfolie















Wat ik heb geleerd van “Topfgeldjäger”: dat je veel meer (olijf)olie in je sla moet gebruiken dan wat wij in Holland gewend zijn:  een filmpje olie over je slablad!
Dat soep, ook maaltijdsoep, van je lepel in een straal naar beneden moet lopen en niet lobbig naar beneden moet  “klotsen”. Te dikke soep houdt de smaak vast.

Wat ik geleerd heb van M. van Thiel: heel erg veel en o.a. dat je zelf mag variëren met recepten en ingrediënten. Had ik met mijn stomme kop nooit aan gedacht. Vond ik een recept niet lekker vanwege een of ander min of meer belangrijk onderdeel, maakte ik het nooit meer. Niet gedacht aan eigen interpretatie.

Eigen interpretatie van ijskastrestanten en variatie op een reeds ontdekte combinatie:
Chinese kool en paksoi en zoete uien aan dunne reepjes. Dadels, lychees, abrikozen aan zeer dunne reepjes. Olijfolie, koolzaadhoning, citroen, peper, beetje azijn, druppeltjes rozenwater,  Feta kaasjes Aldi: lekkerrrrrrrrrrrrr!

Dag, Loek