Wat ik heb geleerd van “Topfgeldjäger”: dat je veel meer
(olijf)olie in je sla moet gebruiken dan wat wij in Holland gewend zijn: een filmpje olie over je slablad!
Dat soep, ook maaltijdsoep, van je lepel in een straal naar
beneden moet lopen en niet lobbig naar beneden moet “klotsen”. Te dikke soep houdt de smaak vast.
Wat ik geleerd heb van M. van Thiel: heel erg veel en o.a.
dat je zelf mag variëren met recepten en ingrediënten. Had ik met mijn stomme
kop nooit aan gedacht. Vond ik een recept niet lekker vanwege een of ander min
of meer belangrijk onderdeel, maakte ik het nooit meer. Niet gedacht aan eigen
interpretatie.
Eigen interpretatie van ijskastrestanten en variatie op een
reeds ontdekte combinatie:
Chinese kool en paksoi en zoete uien aan dunne reepjes.
Dadels, lychees, abrikozen aan zeer dunne reepjes. Olijfolie, koolzaadhoning,
citroen, peper, beetje azijn, druppeltjes rozenwater, Feta kaasjes Aldi: lekkerrrrrrrrrrrrr!
Dag, Loek