dinsdag 16 juni 2020

Uit de krant nog eens



Italiaanse inkopen vandaag
Dit is gemalen gedroogde bottarga
Geen idee of het wat is, dat hoort u nog
Gewone is geraspt heerlijk over pasta
Ik was ernaar op zoek en vond enkel dit
(En toen meteen maar de rest van het spul op de foto's hieronder gekocht)



Dagblad van het Noorden

Dus dat wordt niet veel...


Daar treedt Kleuter Woutwijk aka Wouter Klootkwijt dikwijls in op

Ik kán het niet lezen, het geblaas en gehijg van die man...

Ooit een verhaal dat de beroemde Groene soep in Portugal van boerenkool wordt gemaakt

Flikker op, boerenkool in Portugal!
Dat is palmkool, ja



Guanciale
Kinnebakspek
Dun snijden en heel langzaam uitbakken
Voor Romeinse pasta
Zie hier
(Alle links hier openen in een nieuw venster)


Pierre Wind

Laat er ook wel eens een culinaire wind


Dat inductie zoveel sneller gaat dan gas

Dat is A] gelul als je de juiste pan gebruikt, en B] so what als het al waar zou zijn?

Dat het met inductie minder warm wordt in de keuken

Wel eens van ventilatie gehoord?

Dat je er geen sigaret mee aan kunt steken...

Zjiezus



Om in de koffie te dopen
Nou drink ik geen koffie
Ik ga ze dus in de thee dopen!
En je kan er heel mooie Tiramisu mee maken
(Tira mi su: trek mij omhoog [naar je mond])


Culinaire habitué in het Dagblad van het Noorden:

Klaas Kasma

Dus dan weet je het wel met zo'n naam

"Sumak is een Marokkaanse specerij"

Turks, ja!

Gaat ie bosui bakken en daarna bouillon erbij en die bouillon dan flink inkoken

Bosui-puree maken zeg maar...

Die foto's in de krant er ook altijd bij van die man...
Zie er een, de minst erge, hier

Zie zijn Twitter account hier



Primo sale
Jonge Pecorino
Waanzinnig lekker op pizza met kerstomaat uit blik


Jaques Hermus

Die bespreekt restaurants in het Dagblad van het Noorden

Ook een enorme culi kwaker

Wel goed, cursivering van mij: "De bezoeken zijn onaangekondigd, de recensie is een momentopname"
Daar zou de Dikke Damp aan voorbeeld aan hebben kunnen nemen
Maar ja, dan had hij een stuk minder te kwaken...

Maar goed

"De geur [van de truffel] is overweldigend"
In mei!
Goede truffel in mei!!

Flikker op culinaire zak!!!



New York

"Een walhalla voor de foodie"

Door Lieke Sniekers
Dus dan weet je het al, met zo'n naam

"Met groente kunnen chefs laten zien hoe goed ze zijn, omdat groente veel meer bereidingswijzen kent dan vlees of vis"

Flikker op, ontzagwekkende culinaire regenworm, en koop zo'n shitboekje van Yvet het Kokkerellende Nijlpaard of van Janneke Vreugdeloos of zo, of ga kijken naar dat programma van Petra de Vette Mossel
Zware shit maar dan leer je misschien nog íets...



Charlotte Kleyn

Als culinair schrijver al even mislukt als pa Otto

Over Yolande van der Jagt

Nou, als je een ongelofelijke hoeveelheid popi culi gelul over je hoofd wil krijgen dan moet je bij die Yoyolanda zijn

"Op tafel in de lichte studio waar Yolanda al haar kookvoorschriften test..."
Culinaire drol schrijft over culinaire drol

Die werkte bij The River Café (met de culi-proleet Jamie!) en bij Chez Panisse (als het allemaal waar is tenminste)
Oftewel: die werkte bij de twee allergrootste popi shit tenten in de wereld

Dat ze "Power to the pieper" schreef met Samuel  Levie en Jonah Freud
De River Café en de Panisse van de Nederlandse culinaire wereld!

"Dit was mijn woonhuis maar ik werd verliefd op de buurman en nu is dit mijn kookruimte"
Wat een doos moet dat zijn, Goristus...
Trouwens alleen die bunzingkop al...

"Tijdens mijn opleiding werkte ik op het allerhoogste niveau bij De Hoefslag"
Tijdens mijn opleiding...
Ik zou haast zeggen Laat je een keer lekker...

"Ik vond het te rustig in de keuken dus toen ben ik voor mezelf begonnen. Er kwamen meteen veel partijen op me af"
Waar ken ik hier ff ergens kotsen?



Zeezout had ik nog wel
Maar met dat erbij geen verzendkosten!