zondag 21 juni 2020

Alweer geen patatten God nondeju




En geen rijst en geen pasta en geen bonen...



Pizza

Met tonijn en tomaat


Een blik tonijn op olijfolie en een blik sprot op olie afgieten en de olie opvangen
Die olijfolie gebruiken we hier, en die van de sprot zie maar
(Die sprot wel goeie natuurlijk; Kieler Bocht of Letse)

Die olijfolie, rode ui, knof, pepertje, peterselie...

Tomatenpuree en rode(!) wijn...

Stukjes zwarte olijf (droge soort), wat inkoken

Tonijn erdoor...

Proef op p/z

Pizzadeeg
Tomatenstukken (zonder pitjes en vocht)
Kort bakken op de pizzasteen

Dat tonijnspul erop
Sprot erop
Oven

In feite is dit Pizza matelote de thon et sprat...




Afbak pistoletje

Met chipolata en postelein


Was de postelein
(Die wordt ongewassen verkocht)

Boter en olijfolie
Sjalot, knof, een niet erg pikant rood pepertje, peterselie...
De postelein roerbakken hierin
Wat witte wijn erbij, kort stoven en proeven op p/z

Bak de chipolata's
(Dat zijn kleine verse worstjes)(Ik zeg dat maar even, voor De Dikke Mossel aka Petra Possel)
Mooi broodje afbakken

Dat was eenmaal postelein en daarna nooit meer
Je zit van die vetplanten in je bek te duwen...

Alleen die naam al...
Dan zie je refo's aan tafel zitten...




Tortilla

Met mozzarella en mais


Mozzarella lekken, mais idem indien nodig

Pinda-olie, ui, verse knof, peterselie...

De mais erdoor, en proef op p/z
Van het vuur af

Tortilla's bakken (in de chapati-pan of in de crêpière)

Plakken Mozzarela op de tortila's
Zure room door dat mais-spul en op de Mozzarella

Stukjes zwarte olijf erop (droge soort)

Oven




Libanees brood

Met pangasius en wortel


Met pangasius kan je veel doen
Stevige sauzen want dat wil het graag hebben
Wild bakken want het is erg stevig...

Wortel schrappen, koken, niet te gaar

Olijfolie, ui, knof...
Stukjes wortel...

Libanees brood bakken "(in de chapati-pan of in de crêpière)"

Panmgasius in boter sauteren

Zuurgoed Trafasie erbij



Libanees brood
Van het gerecht hieronder vind ik geen foto,


Roti

Met kippendijen en kastanjechampignons


Marineer de kip in Paloeloe smoorsaus piccalilly (Jumbo)
Regelmatig draaien

Stoof de kip mét de Paloeloe gaar, dus zonder eerst aanbakken, in kippenbouillon
Uit de bouillon en laat die wat inkoken

Pinda-olie, ui, knof...
Kastanjechampignons erin sauteren
Wat van de bouillon erbij en inkoken
Proef op p/z

Bind de wat ingekookte bouillon

Bak de roti "(in de chapati-pan of in de crêpière)"

Warm de kip in de gebonden bouillon



dus hier een tweede foto van het vorige gerecht