Pizza
Met tonijn en tomaat
Een blik tonijn op olijfolie en een blik sprot op olie afgieten en de olie opvangen
Die olijfolie gebruiken we hier, en die van de sprot zie maar
(Die sprot wel goeie natuurlijk; Kieler Bocht of Letse)
Die olijfolie, rode ui, knof, pepertje, peterselie...
Tomatenpuree en rode(!) wijn...
Stukjes zwarte olijf (droge soort), wat inkoken
Tonijn erdoor...
Proef op p/z
Pizzadeeg
Tomatenstukken (zonder pitjes en vocht)
Kort bakken op de pizzasteen
Dat tonijnspul erop
Sprot erop
Oven
In feite is dit Pizza matelote de thon et sprat...
Afbak pistoletje
Met chipolata en postelein
Was de postelein
(Die wordt ongewassen verkocht)
Boter en olijfolie
Sjalot, knof, een niet erg pikant rood pepertje, peterselie...
De postelein roerbakken hierin
Wat witte wijn erbij, kort stoven en proeven op p/z
Bak de chipolata's
(Dat zijn kleine verse worstjes)(Ik zeg dat maar even, voor De Dikke Mossel aka Petra Possel)
Mooi broodje afbakken
Dat was eenmaal postelein en daarna nooit meer
Je zit van die vetplanten in je bek te duwen...
Alleen die naam al...
Dan zie je refo's aan tafel zitten...
Tortilla
Met mozzarella en mais
Mozzarella lekken, mais idem indien nodig
Pinda-olie, ui, verse knof, peterselie...
De mais erdoor, en proef op p/z
Van het vuur af
Tortilla's bakken (in de chapati-pan of in de crêpière)
Plakken Mozzarela op de tortila's
Zure room door dat mais-spul en op de Mozzarella
Stukjes zwarte olijf erop (droge soort)
Oven
Libanees brood
Met pangasius en wortel
Met pangasius kan je veel doen
Stevige sauzen want dat wil het graag hebben
Wild bakken want het is erg stevig...
Wortel schrappen, koken, niet te gaar
Olijfolie, ui, knof...
Stukjes wortel...
Libanees brood bakken "(in de chapati-pan of in de crêpière)"
Panmgasius in boter sauteren
Zuurgoed Trafasie erbij
Libanees brood
Van het gerecht hieronder vind ik geen foto,
Roti
Met kippendijen en kastanjechampignons
Marineer de kip in Paloeloe smoorsaus piccalilly (Jumbo)
Regelmatig draaien
Stoof de kip mét de Paloeloe gaar, dus zonder eerst aanbakken, in kippenbouillon
Uit de bouillon en laat die wat inkoken
Pinda-olie, ui, knof...
Kastanjechampignons erin sauteren
Wat van de bouillon erbij en inkoken
Proef op p/z
Bind de wat ingekookte bouillon
Bak de roti "(in de chapati-pan of in de crêpière)"
Warm de kip in de gebonden bouillon
dus hier een tweede foto van het vorige gerecht