maandag 15 juni 2020

Ja! Patatten!!




Rode koolstamp

Met lamslap


Maak wat bouillon, proef op p/z, en kook er de gesnipperde rode kool in

Afgieten, bouillon opvangen en ergens anders voor gebruiken

Aardappelpuree maken, grof houden, met melk, boter, nootmusjaat en p/z

Stamp maken en proeven op p/z

In een ingevette ovenschaal in de oven

Lamslap (schijf lamsbout) bakken als biefstuk




Kriel

Met verse knakworst en zeekraal


De knak (Jumbo, Aldi) koken volgens de instructies

Kriel lang langzaam (rauw) bakken in boter met wat eendenvet

Boter, sjalot, knof, peterselie...

Zwarte peper en schijfjes zwarte olijf...

Wat madera...

Zeekraal blancheren

Knak in stukjes

Alles naast mekaar serveren




Gebakken aardappel

Met kip en rode biet


Aardappelschijven kort koken, en daarna zachtjes in boter bruinen

Kip-dijfilets aanbraden en daarna stoven in kippenbouillon

Boter, ui, knof...

Schijven gestoomde rode biet...

Wat van de bouillon...

Proef op p/z

Serveren met zure room

Klinkt simpel maar het is een mooie combinatie




Friet

Met struisvogelbief en witlof


Friet schillen, spoelen, deppen, snijden en voorbakken

Witlof halveren, stronk eruit, inkwasten met gesmolten boter, p/z, magnetron 5 minuten op 700, 15 minuten op 450

Olijfolie, ui, knof, peterselie...

Over de witlof na die 5 minuten

Struis bakken in boter, en de friet afbakken

Serveren met mayo en piccalilly

(Witlof lijkt op de foto platgeslagen; dat is ie niet hoor)




Rösti

Met struisbief (de tweede in het pak) en paksoi in saus


Ik ben het recept van die paksoi kwijt (de rest is natuurlijk enkel bakken)

Ik denk dat ik het op de manier van acelga maakte, Spaanse paksoi, met een duidelijker scheiding tussen stengel en blad

Stukjes stengel sauteren in olijfolie
Met het blad zal ik wat anders gedaan hebben

Bloem...

Melk, p/z...

Zoiets in de basis...