vrijdag 26 juni 2020

Drie dagen de nationale kranten gevolgd (1)



Foto's vandaag: Bacon, mac, cheese 'n beer balls
Recept zie hier (ff scrollen)
Alle links hier openen in een nieuw venster



Drie dagen alle Nederlandse kranten hunne recepten...


Woensdag


Nrc

"Kip in rode saus"

Hassnae Bouazza (alloch is popi!)

Kerrie (wat voor kerrie? je hep 100 soorten ja) + kurkuma (curcuma, ja)(nou ja, allochtoon...) + kaneel + ketoembar + peper + cayenne, wat is dit voor ontzagwekkend gelul?

"Voeg de saffraan toe aan de tomatensaus en zet meteen het vuur uit"
Waarom??

Gaat ze de kip bruinen voordat ze die 45(!) minuten gaat stoven: "De kip hoeft [na dat bruinen] niet helemaal gaar te zijn"
Maar dan ben je toch een culinair veenlijk?!

Werkend met kipfilet: "Kijk na 45 minuten of de kip gaar is"

God samme krake, de allochtoonse culinaire trut...



Roux met de bacon


Volkskrant

"Geroosterde groente met kurkumamayonaise"

Curcuma, ja

Recept van Kwako Klootweg

Pastinaak, venkel, rode ui, spruitjes

"Snijd alle groente in stukken van gelijke grootte"

Flikker op, culinair onbenul!



Telegraaf

"Leren vis klaarmaken"

Boek verschenen bij Fontaine, dus dan weet je het wel

Zoute haring met tomaat en basilicum

Dat lijkt me niet bepaald lekker

Zoute haring met tomaat, dan moet je toch een culinaire Neanderthaler zijn?



Het deeg


Trouw

"Gemakkelijke groentencurry"

Sonja van de Rhoer

Die zal wel goed kunnen rhoeren

"Door de groente zelf vers te snijden blijven meer vezelstoffen behouden"

"Vegetariërs: lees de voedingswaardedeclaratie op de verpakking!"

Oehoe, kunne we ff lekker gaan koken ja? Dat gelul...

"overlangs gehalveerde aspergepunten", waar slaat dat nou op?



Paprikasaus erbij gemaakt


AD

Boerenkool- en pompoenstamppot met worst

Brenda Hoff

Het is dat die worst erbij zit, want anders zou het klinkklaar pottenvreten zijn

Het is trouwens kipbraadworst, en er zit ook feta door

En "zongedroogde tomaatjes" (voor truttenkutjes)

"Brenda Hoff is gespecialiseerd in makkelijke maaltijden die je ook na een lange werkdag eenvoudig op tafel zet, al is ze ook niet vies van een lekkere taart of smakelijk toetje"

Je zou er impotent van worre...




Zie het vervolg hier