Basmati
Met paddo's en een omelet
Gedroogde rode pepers van een niet te sterke soort (bv Pulla) uithalen , schoonmaken, en in stukjes
Kokend water erover en laat een tijdje staan
Roer af en toe om
Kok de rijst met het weekwater van de pepers
Olijfolie, sjalot, knof, peterselie...
Paddo's erin sauteren
Omelet bakken met melk, p/z en Worcester
Pilav rijst
Met een Valess steak
(dat wilde ik eens proeven; prima te eten)
en paprika
Kippenbouillon maken
Laten trekken met verse knof, ui en Worcester
Paprika in tukjes sauteren en uit de pan
Olijfolie en de rijst erin aanbakken
Garen met de gezeefde bouillon
Paprika door de rijst, en de rijst op smaak met peper en met wat appelazijn
Die rijst heb ik heel sauzig gehouden, er met een schuimspaan uitgeschept, en een andere dag die heerlijke bouillon vooraf gegeten
Die Valess bakken
Pandan rijst
Met snijbonen en kippenpoten
Kippenpoten aanbraden in boter
Garen in kippenbouillon
Uit de pan
Snijbonen in sepjes
Olijfolie, ui, knof
Snijbonen meebakken
Garen in die bouillon
Proef op p/z
De rijst koken met iets bouillon in het water, zout en wat peper
De poten in een zeef erboven warmen
Die foto hieronder dat is ei pocheren op rijst
Verkeerde foto bewaard...
Mihoen
Met shiitake en schol
Shiitake stelen eraf, hoeden in stukken, sauteren in rijstkaf-olie en uit de pan
Mihoen koken, koudspoelen, wat olie erdoor
Rijstolie, sjalot en verse knof...
Droge witte wijn en wat Light soy
Proef op p/z
Paddo's en mihoen erin
Schol bakken
Surinaamse rijst
Met drunsticks en courget
Drumsticks bruinen in boter
Garen in half witte wijn half water, met ui, laurier, gebroken witte peperkorrels, gebroken korianderzaad
Die rijst wordt gemaakt net als in het eerste recept (Basmati), maar met Kashmiri pepers
Boter, sjalot, knof, peterselie...
Ietsje bouillon, inkoken
Groene peperbolletjes...
Room, Worcester
Courget plakken door de bloem
Bruinen in boter