donderdag 18 juni 2020

Dit en dat




De hele flank


4,5 kilo

Rechts de vang(lap)
Links (omringd door "afval") de vinkelap

Bavette d'aloyau
Bavette flanchet

Flank steak
Flap meat

En dat lichtere stuk midden boven plus het verlengde ervan naar benedenhangend en niet zichtbaar, dat is de flanche.

Veel afval, "afval" want het zijn allemaal mooie biefjes of tot mooi Fondue bourguignon-vlees snijdbare stukjes



Hier de vang(lap)


Eerst een week gehangen in de koude koeling

Gevacumeerd
En daar heb je wel een écht vacumeerapparaat voor nodig)

Vier weken op 3 graden gehouden

De vang is mals maar je moet wel kauwen

De vinkelap en de flanche zijn heel erg mals



De vinkelap


Post


Beste Maarten van Thiel,

Ik lees met veel genoegen uw blog. Deze wil ik u niet onthouden, de thuiskok Sam Voogt geeft een recept voor ansjovis op toast met 150 gram ansjovis. En, het staat er heus:
"Vraag de visboer of hij de vis wil fileren" 

Nog een vraag, misschien weet u het. Waarom roosteren televisiekoks pijnboompitjes altijd in een koekenpan, resultaat half zwarte half ongeroosterde pitten. Het kan gewoon in de oven en je hebt er geen omkijken naar en ze zijn perfect geroosterd.

Groeten, X


Geachte heer X

Dat soort dingen lees ik zo dikwijls dat ik ze niet meer noteer
En ja, die Sam Poogt doet zijn best maar helaas
Samen met die Hatsjima Bouzazza (die Afrikaanse allochtoon schrijft dan over Griekse dingen of zo...)

Klein hoog saus pannetje en goed blijven schudden
Veel sneller en even mooi als uit de oven (die warm moet worden)

Met vriendelijke groet



Dit haal je uit die flanche
Je zíet dat het supermals is



Doutzen Kroes moet poepen


Zie hier

(Alle links hier openen in een nieuw venster)

Van twee dingen één
Of ze draagt geen onderbroeken, óf ze poept in d'r broek

Zie trouwens het commentaar van de Poepdokter hier

Mét een link naar waar ze op de plee zit te ka(k)kelen