Porca miseria!
Spätzle
Met tomaatjes en Gruyère
100 gram bloem, een ei, p/z, majoraan, deeg kneden
Een half uur in plastic folie in de koeling
Op een grove rasp boven gezouten kokend water raspen
(Of, sjieker, een Spätzle Hobel gebruiken)
Afgieten, koud spoelen
Kerstomaatjes, betere soort, door de helft
Olijfolie, ui, knof, gebroken rood pepertje, peterselie...
Tomaatjes op laag vuur...
Scheutje witte wijn, hoger vuur, tijm, rozemarijn, stukjes zwarte olijven droge soort...
Proef
Ingevette ovenschotel
Spätzle
Tomatenspul
Rasp er (grove rasp) niet te oude Gruyère over
Oven
Abalone mie
Met Quorn en snijbonen
Abalone mie: gemaakt met het kookwater van abalone
Zie hier
(Alle links hier openen in een nieuw venster)
De mie koken met zout, afgieten (opvangen), koud spoelen
Quorn (stukjes naturel) sauteren en uit de pan
Maiskiemolie, ui, knof (ik gebruikte zo'n enkel-teens balletje), vers pepertje...
Snijbonen uit de molen erin sauteren...
Kookvocht van de pasta erbij en wat rijstwijn (Shaohsing, maar dan natuurlijk de Taiwanese)...
(Waarom schijven al die culi-apen eigenlijk altijd Shaoxing?)
Wat light soy...
Garen...
Quorn erin warmen...
Pasta idem...
Penne
Met gerookte zalm en sperziebonen
Sperziebonen, en hiervóór snijbonen en hieronder haricots verts?
Ja, dat kan gebeuren, als ik over pasta recepten schrijf terwijl ik maar eens in de zes dagen pasta eet...
Opgespaarde recepten!
(Andere zes dagen? Nou aardappel, rijst, bonen, deeg -pizza pannenkoek pie-, en raar spul zoals rare granen en burgul en zo...)
Sperzie kop kont en in tweeën en in koud water een half uur
In kippenbouillon penne koken
Eruit scheppen, koud spoelen, wat olijfolie erdoor
Sperzie afgieten, droog deppen, sauteren in olijfolie, met ui en knof
Kippenbouillon erbij, garen
Eruit scheppen als bijna gaar, koud spoelen, en de bouillon wat inkoken
Proef op p/z en bind wat
Gerookte zalm, liefst grove snippers, in boter sauteren
Sperzie en pasta warmen in de saus
Serveren met zure room
Mie
Met tempeh ketjap en prei
Die Tempeh ketjap koop je gewoon bij Jumbo of AH, want dat is een uitstekend product, en het spaart je een hele hoop gekloot
Nog wat: tig tempeh bereidingen vindt niemand lekker, maar dit iedereen
Mie koken, afgieten, koud spoelen, pinda-olie erdoor
Tempeh in pinda-olie sauteren en uit de pan
Pinda-olie, ui, knof, vrij veel chilivlokken (soort zonder pitjes)...
Fijngesneden prei (geen groen!)...
Rijstwijn (nu van witte kleefrijst), wat bouillon en de prei garen
Proef op zout, en corrigeer met Thin soy
Mie en tempeh erin warmen
Phuck! Ik bewaarde de verkeerde foto!
Dit hieronder is roerbakmie tomaat gember...
(Ook lekker hoor!)
Roerbakmie
Met gerookte tofu en haricots verts
Haricots kop kontje en in tweeën en in koud water
Mie koken in kippenbouillon en eruit scheppen
Haricots agfieten, deppen, sauteren in ghee, en garen met die bouillon
Uit de pan als bijna gaar
Pinda-olie, ui, knof, gember, laos, pepertje...
Sauteer er de mie in
Blokjes gerookte tofu erin warmen
Haricots idem
Proef p/z
(De mie ligt onder de rest, hieronder!)
O ja!
Je hebt tegenwoordig "Corona sceptici"
Half intelligente ongewassen types met een uiterst vuile haardracht, het soort waarvan je huiduitslag krijgt als je ernaast staat, en waarvan het enige doel is hun gore kop in de pers te krijgen
"De corona app is een politieke zaak", de ontzagwekkende apelul
O ja!
Nep in de Volkskrant
Kopje "Live: Virusremmer tegen covid-19 krijgt officiële goedkeuring!"
Klik je erop, van alles en nog wat, maar geen woord over een virusremmer
"Vroeger was ie katholiek / een pijler van bedrog, / Nu is ie niet meer katholiek / maar toch maar toch maar toch"