Piadina
Hadden ze bij Aldi
Heb ze ook nog een keer zelf gemaakt
Ik vind het niets toevoegen aan het flatbread gamma
Klein gevogelte
Geldt voor wild maar natuurlijk ook voor gefokte kwartels
Haal de filets van het borstbeen en leg, in folie, in de koeling
Hak de rest fijn en trek er bouillon van
Zeef de bouillon en laat goed inkoken met rode wijn erbij en een scheut Malaga
Bak de filets snel in hete boter bruin, temper het vuur en laat ze op elke kant nog heel even door garen
Werk wat room door de saus en proef op p/z
Flambeer de filets met Armagnac en serveer ze met de saus
Bakken in de chapati pan
Of in de crêpière
Mayonaise
Ik herhaal de essentie maar even...
Alle ingrediënten moeten op kamertemperatuur zijn
Doe twee eierdooiers in een kom en klop daar met een garde ietsje mooie maar niet té groene olijfolie goed doorheen
Ga zo verder, klein scheutje voor klein scheutje, tot het mengsel wat dikker begint te worden; vanaf dat moment kan steeds iets meer olie toegevoegd worden
Blijf olie toevoegen en stevig kloppen tot de mayonaise mooi dik is
Breng op smaak met iets zout, en eventueel met citroensap en/of mosterd.
In plaats van citroensap kan je ook azijn gebruiken
Witte wijnazijn, maar beter een mooie zachte azijn: appelazijn, goede Condimento balsamico, duindoornazijn...
Serveren met lekkere dingen!
Het "Nooit gegeten nagerecht"
M. F. K. Fisher beschrijft (in The Art of Eating) hoe ze het iemand zag eten, maar kwam er zelf nooit toe
Ik ook niet trouwens
Halveer een avocado en haal de pit eruit
Neem een helft per persoon
Vul de holtes met poedersuiker en giet daar een scheutje Kümmel op
Werk, van binnen naar buiten werkend, de suiker en het vruchtvlees door elkaar
En eet
Stilton met port
Het schijnt erg ordinair te zijn maar het is wel lekker
Eigenlijk hoort de kaas enkele weken op een schommelend schip te staan, maar goed; schommel af en toe met de kaas
Haal uit een hele Stilton een cylinder uit het midden, van een vingerlengte in doorsnee en tot op een halve vinger van de onderkant
Snijd een vingerdik kapje van de cylinder, van de kant van de korst, het dekseltje, en eet de rest van die cylinder op
(Als je dat kapje verworven hebt, dan hoeft de rest van de cylinder, bij het verwijderen ervan, niet heel te blijven; dat maakt het werk een stuk eenvoudiger)
Vul het gat tot bovenaan met rode port, doe het dekseltje erop (dat dekseltje moet wat taps bijgesneden worden) en laat enkele weken staan
Vul regelmatig de port bij