Vandaag ben ik aan het experimenteren met Yentafo
ook wel Yong tau foo
"Gevulde" tofu is dat, tofu met dit en dat, maar het gaat nu enkel om de saus
In die pot zit een soort blubber
Rood, maar niet heet
Zout-zoet
Gebruik het ipv zout of ipv soy sauce
In Oosterse gerechten dan dus
Lekker hoor...
Maar goed, ik was een Chinees recept aan het volgen
Varkensbouillon maken
Daarin garnalen koken
God Gristus wat smaakte die bouillon daarna lekker...
Dan in die bouillon verse Chinese pasta gekookt
Fresh Lanzhou noodles
Wow man, ongelofelijk hoe lekker dat is...
Ongelofelijk...
Zo iets lekkers Chinees heb ik Godverdomme nog nooit gegeten...
(Nooit zullen ze het proeven, Yvet Retteketet aka het Kokkerellende Nijlpaard, Jonas en de Walvis aka Jonas Fluit cq De Schele Hagedis en De Dikke Mossel, Smak, Hahabets, Vreugdeloos, Huivers, Hoepel, Kleynejan, Kleuter Woutwijk, Hamersmaak, Broekbaard, Boesje, Sjaak Haarmuis, Oudmuis, Flipper, Schilfer, Van Westerkwaken, Tracheotomie, Klootweg, Meneer Watkletstons, Verspillen, Van Urmen...)
(En terecht!)
Eiersalade
Simpel
Eieren hard koken
Schrikken (foto van Petra Mossel laten zien), pellen, grof snijden
Dressing: 3 op 2 op1 erg goede mayo, piccalilly (liefst Belse piccles) en Engelse mosterd
Flink stukjes augurk erdoor
Om onduidelijke redenen nauwelijks op de foto te zien
(Oof was weer zat denk ik)
Gepekelde pimientos del Padrón
Zoek in dit blog op de naam
Nu heb ik ze dus gepekeld
Erg lekker en totaal niet scherp
60 gram zout/liter water
18 uur erin
In een pot
Half vullen met de pekel
Aanvullen met witte wijnazijn
Mushroom ketchup
Dit hierboven was een klein proefje
Ik maakte daarna, want het is enorm lekker spul, een grotepot
Enorm lekker bij mozzarella
O fuck!
Dat heb ik al gepubliceerd!
Zie hier (alle links hier openen in een nieuw venster)
Vanwaar de vergissing?
O ja! De foto hierboven, het resultaat, was nog niet gepost...
Weer een nieuwe manier voor
kip marineren en bakken
Van die dingen als hierboven, en ook vleugels: kort bakken!
Drumsticks is het mooiste voor dit fantastische recept
Maak een marinade met
* Vietnamese fishsauce voor het zout
* Limoensap voor het zuur
* Habanero sauce (pas op!) voor het heet
* Koreaanse Corn syrup, of Chinese Rice syrup voor het zoet
En als bindmiddel voor al die smaken, en als "agent" voor het marineereffect: witte kleefrijstwijn
Marineren en regelmatig draaien
Kort garen in de marinade
Uitlekken, droogdeppen, inkwasten met pindaolie en kort afbakken
God God wat was het lekker...
Kaki ijs
Nét zachte Sharon fruit, of kaki dus, gebruiken
Niet erg zacht
Schoon, stukjes, wegen
Twee delen ervan op een deel kristalsuiker
Een halve dag op kamertemperatuur
Regelmatig omroeren
Wat prakken
Een deel room erdoor
Koelen
Op smaak met citroensap
IJs draaien
Het ijs wordt nooit echt stevig, dat ligt aan de vrucht
Maar enorm exotisch lekker!
Jam van witte druiven
500 gram grote gehalveerde witte druiven (Aldi) mengen met 175 gram geleisuiker (van de soort waarvan je 250 gram gebruikt op 500 fruit)
Een halve dag op kamertemperatuur
Regelmatig roeren
Prakken
Jam van koken
O ja!
Ik ben vandaag ook nog bezig met een geitenschouder die 24 uur in de sous vide gaat
Zit er nu drie uur in
Morgen komt en een sous vide winterwortel bij, een uur later wat stoofpeertjes, en weer een uur later een dikke prei
Zeer benieuwd!
Dit is de vader van Floriske van Leeuwen
Trouwens, als je zo'n naam hep dan wor je van je eiges vagoteriër, toch?!