zaterdag 10 november 2018

Ik heb wat gekookt! Ja!!





Vandaag ben ik aan het experimenteren met Yentafo

ook wel Yong tau foo

"Gevulde" tofu is dat, tofu met dit en dat, maar het gaat nu enkel om de saus


In die pot zit een soort blubber
Rood, maar niet heet
Zout-zoet
Gebruik het ipv zout of ipv soy sauce
In Oosterse gerechten dan dus
Lekker hoor...

Maar goed, ik was een Chinees recept aan het volgen

Varkensbouillon maken
Daarin garnalen koken
God Gristus wat smaakte die bouillon daarna lekker...

Dan in die bouillon verse Chinese pasta gekookt
Fresh Lanzhou noodles
Wow man, ongelofelijk hoe lekker dat is...
Ongelofelijk...

Zo iets lekkers Chinees heb ik Godverdomme nog nooit gegeten...

(Nooit zullen ze het proeven, Yvet Retteketet aka het Kokkerellende Nijlpaard, Jonas en de Walvis aka Jonas Fluit cq De Schele Hagedis en De Dikke Mossel, Smak, Hahabets, Vreugdeloos, Huivers, Hoepel, Kleynejan, Kleuter Woutwijk, Hamersmaak, Broekbaard, Boesje, Sjaak Haarmuis, Oudmuis, Flipper, Schilfer, Van Westerkwaken, Tracheotomie, Klootweg, Meneer Watkletstons, Verspillen, Van Urmen...)

(En terecht!)




Eiersalade


Simpel

Eieren hard koken

Schrikken (foto van Petra Mossel laten zien), pellen, grof snijden

Dressing: 3 op 2 op1 erg goede mayo, piccalilly (liefst Belse piccles) en Engelse mosterd

Flink stukjes augurk erdoor
Om onduidelijke redenen nauwelijks op de foto te zien
(Oof was weer zat denk ik)




Gepekelde pimientos del Padrón


Zoek in dit blog op de naam

Nu heb ik ze dus gepekeld
Erg lekker en totaal niet scherp

60 gram zout/liter water
18 uur erin

In een pot
Half vullen met de pekel
Aanvullen met witte wijnazijn




Mushroom ketchup


Dit hierboven was een klein proefje

Ik maakte daarna, want het is enorm lekker spul, een grotepot

Enorm lekker bij mozzarella

O fuck!
Dat heb ik al gepubliceerd!
Zie hier (alle links hier openen in een nieuw venster)

Vanwaar de vergissing?
O ja! De foto hierboven, het resultaat, was nog niet gepost...





Weer een nieuwe manier voor

kip marineren en bakken


Van die dingen als hierboven, en ook vleugels: kort bakken!
Drumsticks is het mooiste voor dit fantastische recept

Maak een marinade met
* Vietnamese fishsauce voor het zout
* Limoensap voor het zuur
* Habanero sauce (pas op!) voor het heet
* Koreaanse Corn syrup, of Chinese Rice syrup voor het zoet

En als bindmiddel voor al die smaken, en als "agent" voor het marineereffect: witte kleefrijstwijn

Marineren en regelmatig draaien

Kort garen in de marinade

Uitlekken, droogdeppen, inkwasten met pindaolie en kort afbakken

God God wat was het lekker...




Kaki ijs


Nét zachte Sharon fruit, of kaki dus, gebruiken
Niet erg zacht

Schoon, stukjes, wegen
Twee delen ervan op een deel kristalsuiker

Een halve dag op kamertemperatuur
Regelmatig omroeren

Wat prakken

Een deel room erdoor
Koelen

Op smaak met citroensap

IJs draaien

Het ijs wordt nooit echt stevig, dat ligt aan de vrucht

Maar enorm exotisch lekker!




Jam van witte druiven


500 gram grote gehalveerde witte druiven (Aldi) mengen met 175 gram geleisuiker (van de soort waarvan je 250 gram gebruikt op 500 fruit)

Een halve dag op kamertemperatuur
Regelmatig roeren

Prakken

Jam van koken



O ja!

Ik ben vandaag ook nog bezig met een geitenschouder die 24 uur in de sous vide gaat
Zit er nu drie uur in

Morgen komt en een sous vide winterwortel bij, een uur later wat stoofpeertjes, en weer een uur later een dikke prei

Zeer benieuwd!



Dit is de vader van Floriske van Leeuwen
Trouwens, als je zo'n naam hep dan wor je van je eiges vagoteriër, toch?!