99 cent 50 bladzijden
Maar ja, groot verspreidingsgebied
Inclusief Oostenrijk en een deel van Zwitserland
Huftsteak mit Portweinsoße
€ 2,80 pp
Wat is Huftsteak?
Het ligt naast de rumpsteak, en het is hetzelfde als Round steak
Spierstuk
Er zit ook de kogelbief in, rosbief, achtermuis...
Karamell-Kartoffelen
Met Schweinefilet en Gemüsepäckchen
€ 2,50 pp
Rauwe aardappel op een bakblik
Er gaat een mengsel van poedersuiker, boter en zout over
Er staat niet veel interessants in
80+ pagina's, € 2,95
Lauch mit Schinken und Käse überbacken
Geen gek idee
Gekookte stangen prei, in gekookte ham (met mosterd bestreken), ovenschotel
Gebonden saus erover van bouillon en verse kaas (evt. room-, ham- of kruiden-; knof-!) en paprikapoeder
Quiche mit Lauch und Schinken
Boter, ui, prei, gekookte ham...
Koelen
Bladerdeeg in vorm
Ei, room en geraspte kaas door elkaar
Mengen met de prei
Z/p paprikapoeder
Op het deeg
Je struikelt deze tijd van het jaar in die bladen natuurlijk over gebak, waarbij sterretjes in alle maten en soorten favoriet zijn
Ah, eindelijk een serieus recept voor Serviettenknödel
Dit is een uitstekend blad
150 pagina's, € 4,99
Een mooi recept voor uiensoep
Met tijm en kalfsfond
Bergkäse op rustikales Landbrot gratineren en erop
Bergkäse dat is Appenzeller, Emmentaler, Gruyère...
Een mooie cantharellensaus
Boter sjalot knof...
Cantharellen in stukjes...
Z/p en ± suiker
Helft paddo's eruit
Bloem...
Room en Geflügelbrühe...
Acht minuten, pureren, paddo's erin
Mooi recept voor witte bonenpuree
Olijfolie (dat moet er altijd flink wat door), sjalot, knof...
Rozemarijn, kappertjes en bonen erdoor...
Wat koelen en met olijfolie (zie je wel) pureren
Z/p
Serveren bij tonijn- of zalm-avocado tartaar (zeggen ze)
Een mooie korst op het vlees
Een grote Huftsteak in de oven
Oud witbrood, knof, peterselie, rozemarijn, tijm blenden
Boter, mosterd, z/p
Platte plak tussen plastic folie
Vriezen
Vlees gaar: plak erop aandrukken (zonder plastic) (ik zeg het maar even want die lui van de Volkskrant lezen ook mee...)
Onder de gril
Zoete troep
In dit blad vond ik wél dingen die ik in die categorie wil maken
Mozartkugeln
Lebkuchen
Duitse kruidnoten (die proefde ik; erg lekker! bleek en super krokant)
Zitronentartelettes (korstdeeg met eigeel en poedersuiker; tussen plastic folie rondjes maken, koelen, Zitronencreme maken met ei zetmeel en citroensap, meer citroensap en er suiker in oplossen en koelen, eierspul erdoor en ietsje warmen en dikken, deeg in vormpjes en inprikken, goudbruin bakken, meringue mengsel met citroensap maken, crème uitsmeren op goudbruine rondjes, een klodder meringuespul erop, oven)