woensdag 21 november 2018

Enkele Duitse culinaire bladen



99 cent 50 bladzijden
Maar ja, groot verspreidingsgebied
Inclusief Oostenrijk en een deel van Zwitserland



Huftsteak mit Portweinsoße

€ 2,80 pp


Wat is Huftsteak?

Het ligt naast de rumpsteak, en het is hetzelfde als Round steak
Spierstuk
Er zit ook de kogelbief in, rosbief, achtermuis...



Karamell-Kartoffelen

Met Schweinefilet en Gemüsepäckchen

€ 2,50 pp


Rauwe aardappel op een bakblik

Er gaat een mengsel van poedersuiker, boter en zout over



Er staat niet veel interessants in




80+ pagina's, € 2,95



Lauch mit Schinken und Käse überbacken


Geen gek idee

Gekookte stangen prei, in gekookte ham (met mosterd bestreken), ovenschotel

Gebonden saus erover van bouillon en verse kaas (evt. room-, ham- of kruiden-; knof-!) en paprikapoeder



Quiche mit Lauch und Schinken


Boter, ui, prei, gekookte ham...
Koelen

Bladerdeeg in vorm

Ei, room en geraspte kaas door elkaar
Mengen met de prei
Z/p paprikapoeder
Op het deeg


Je struikelt deze tijd van het jaar in die bladen natuurlijk over gebak, waarbij sterretjes in alle maten en soorten favoriet zijn


Ah, eindelijk een serieus recept voor Serviettenknödel




Dit is een uitstekend blad
150 pagina's, € 4,99


Een mooi recept voor uiensoep


Met tijm en kalfsfond

Bergkäse op rustikales Landbrot gratineren en erop

Bergkäse dat is Appenzeller, Emmentaler, Gruyère...



Een mooie cantharellensaus


Boter sjalot knof...

Cantharellen in stukjes...

Z/p en ± suiker

Helft paddo's eruit

Bloem...

Room en Geflügelbrühe...

Acht minuten, pureren, paddo's erin



Mooi recept voor witte bonenpuree


Olijfolie (dat moet er altijd flink wat door), sjalot, knof...

Rozemarijn, kappertjes en bonen erdoor...

Wat koelen en met olijfolie (zie je wel) pureren

Z/p

Serveren bij tonijn- of zalm-avocado tartaar (zeggen ze)



Een mooie korst op het vlees


Een grote Huftsteak in de oven

Oud witbrood, knof, peterselie, rozemarijn, tijm blenden

Boter, mosterd, z/p

Platte plak tussen plastic folie
Vriezen

Vlees gaar: plak erop aandrukken (zonder plastic) (ik zeg het maar even want die lui van de Volkskrant lezen ook mee...)
Onder de gril



Zoete troep


In dit blad vond ik wél dingen die ik in die categorie wil maken

Mozartkugeln

Lebkuchen

Duitse kruidnoten (die proefde ik; erg lekker! bleek en super krokant)

Zitronentartelettes (korstdeeg met eigeel en poedersuiker; tussen plastic folie rondjes maken, koelen, Zitronencreme maken met ei zetmeel en citroensap, meer citroensap en er suiker in oplossen en koelen, eierspul erdoor en ietsje warmen en dikken, deeg in vormpjes en inprikken, goudbruin bakken, meringue mengsel met citroensap maken, crème uitsmeren op goudbruine rondjes, een klodder meringuespul erop, oven)