maandag 19 november 2018

Borkum




Ik was een paar dagen op Borkum


Net boven het midden vier witte gebouwen
Mijn hotel het linkse ervan


Je kunt op Borkum erg lekke eten (volgt!), zoals filets van Rotbarsch (een niet schorpioenige schorpioenvis) met een erg knapperig korstje en een uiterst mooie garnalensaus (kleine grijze garnaaltjes natuurlijk), in welke saus je je Petersilienkartoffeln voorzichtig ietsje prakt


En je kunt op Borkum fraaie culinaire inkopen doen

Enorm veel spul gemaakt van of met duindoorn
Sanddorn

Azijn (heel erg lekker)
Ham die ermee wordt ingewreven (nog niet geproefd)
Jam (heerlijk)
Likeur (twee soorten; oranje, net als op Ameland en niet te zuipen, en heldere bruine, waar je aan moet wennen of misschien moet ie goed koud, dat ga ik vanavond proberen)[Goed koud prima te drinken]
Mosterd (nog niet geproefd)
En "Geist" (eau de vie, erg mooi)



Dit is ex alle kazen en hammen en ander spul wat de koeling in moest
En al die Duitse culinaire tijdschriften bespreek ik overmorgen


Wat nog meer?

Ah!

Zeer fraaie Tilsit (vanavond aardappelen, Tilsit, gestoofde zoete ui, oven...)
[Er komt een enorm mooi krokant korstje op, als je niet te dunne plakken kaas gebruikt]
Alter Schwede (koop ik altijd in Duitsland voor op het brood)
Harzer Schmelzkäse (met kummel op gekookte aardappelen en dat de oven in!)

Zwergenwiese scharfe Senf
Beaufor (geen schrijffout), Franse mij onbekende mosterd

Ostfriesische Kernschinken
Ostfriesische Nußschinken
Overheerlijk alle twee

Een pot cantharellen, idem eekhoorntjesbrood, Diebels Alt (voor beslag voor kip), Borkumer garnalensoep, gerookte heilbot, Käsetorte met mandarijn erop, Lebkuchen (voor door runderstoofvlees), lettertjespasta (voor twee kindertjes), Milch Honig snoepjes, blik Mock turtle, Rote Grütze, Schwarzriesling (erg lekkere rode wijn gemaakt van de belangrijkste champagnedruif Pinot meunier), Semmelknödel (erg goed spul; enkel koken in hun lontong-achtige zakjes) en een pot zuringstamp


Wow...




Walvisribben