Vandaag kaas
Averbode
Niet slecht, maar ach...
Sinds enige tijd is er bij de Volkskrant een nieuwe restaurant recensent aan het werk
Hiske Versprille
Daar maken we maar Hilske Verspillen van, dat onthoudt makkelijker
Overal schieten, zo schrijft ze, de plant-based fast-foodjoints als paddestoelen uit de grond
Ik geloof het direct maar je moet culinair wel goed van de pot gerukt zijn om in zo'n tent te gaan eten
Een tent in Rotterdam serveert "peulvruchten uit de buurt", wat moet dat smerig zijn
"Je haalt je eten zelf op", flikker op
En dat gekut over die "bowls"
"Alcohol wordt niet geserveerd, maar je kunt een sapje bestellen van komkommer, selderij, gember en appel", zuip het zelf Godverdomme
"zuurkoolsap", "kokosyoghurt", "falafel van rauwe tuinbonen"
"de groentepulp na het persen van de sapjes wordt de volgende dag verwerkt in de Ultimate Burger"
"vrolijk makend eten" noemt die muts deze treurigmakende flauwekul...
Gerookte keiharde superdroge ricotta
Niet zó eten!
Erg lekker voor kaassaus
De allergrootste domheid die dat mens eruit kreeg?
Dat Steak tartare uit een gehaktmolen zou komen...
Ik bedoel dan ben je toch een culinair veenlijk?
Nóg zo'n groentetent
"vollegrondgroenten uit de houtskooloven"
En die denkt dat kinnebakspek (guanciale) hetzelfde als buikspek is...
Kan je nog kakelen kakel dan mee
"zoethoutdrop" de onnozele hals
Alsof er drop bestaat zonder zoethout erin...
"Er wordt savagnin bij gedronken"
Vin jaune heet dat
"eekhoorntjesbrood uit de duinen"
Eekhoorntjesbrood van de kale zandgrond
Hahahahahahahahahaha!!!!!!!!!!!!!!!!!
Het meeste van Le Rustique is fabriekszooi
Hun Munster is prima als je het een paar dagen op een koele plek laat liggen
"De woorden brasserie en bistro worden tegenwoordig door elkaar gebruikt [...] ze hebben borden met een randje [...] ze hebben een grote kaart"
Ooit zo'n partij gelul gelezen in één zin?
Een brasserie is "een zaak die groot genoeg was om zijn eigen bier te brouwen"
Een brasserie ís een brouwerij, ja, en groot genoeg om eten te serveren
Heeft ze het over gegratineerde oesters met hollandaise en spinazie erbij, niet wetend dat dat Huitres Rockefeller heet, en dat je die oesters in champagne maakt
Een sushitent
Niemand in Nederland, dat voorop, die weet dat die zwarte rolletjes nou net níet erg Japans zijn maar Koreaans
Hoe komen die dan hier terecht?
Simpel
Koreaanse oorlog, Amerikaanse militairen, veel zitten later in Duitsland
"zandvis (black cod)"
Jawel, zeker, maar "cod" is het dus net niet, niks kabeljauw
Koolvis, ja
Drinken ze sake
Of een Japanner ooit sake bij rijst drinkt
"Op de sasahimicocktail liggen grappig genoeg wat gefruite uitjes"
Wat is daar grappig aan?
Toscaanse pecorino is dat
De scherpste kaas die ik ooit gegeten heb
"Over de Westerschelde denderen de vrachtschepen"
Godsammekrake...
Teveel gezopen...
Gaan ze ergens eten
Wat krijgen ze? Hou je vast
Kletskop van kikkererwtenbloem, rode ui, mierikswortel, gezouten ricotta, ansjovis, aardappelsalade, groene olijf, mosterdsla, kruidenmosterd, zeebaars, mosselen, kruidensaus, zwarte peper, wildzwijnslende, kinnebakspek, bonenkruid, brood, spitskoolsalade, mierikswortelmayonaise, wilde eend, amandel, bulgur, saffraan, uitjes, zoute citroen, kweepeer, yoghurt, aioli, octopus, bietjes, pompoen, kaas, meringue, chocolade, kardemomroom, pijnboompitten, ricotta
Flikker op en doe normaal Godverdomme
Elders weer
"Carpaccio met Parmezaanse kaas of witte truffel", cursivering van mij
"rundvlees enigszins gegaard in citroensap"
Dat is natuurlijk à la ceviche, niks "gegaard"
Nog een keer Le Rustique
Lekkere maar "oneetbare" kaas
Lekkere maar "oneetbare" kaas
Heb je met veel gemier de vies smakende korst eraf, blijft er zowat niks over