vrijdag 23 november 2018

Eten met de Kerst en zo



Vandaag foto's van het maken van piccata
Zie hier (ff scrollen)
Alle links hier openen in een nieuw venster
Kipdijfilets, gehalveerd



Een en ander staat in de volgorde waarin het me te binnen viel, niet de uiteindelijk chronologische!

En een en ander is nog zonder vóór en na
Dat komt nog
En de drank!


Witte bonen met venusschelpen

Venusschelpen dat is dat schelpje van die beroemde Spaghetti alle vongole, maar ook van het beroemde Spaanse gerecht Pochas con almejas
Pochas: verbastering van Baskisch potxas
Geserveerd met wat paprika en wat tomaat erdoor en wat Txakoli (vergelijk Vinho verde)
Geen tomatensaus!


Confit de canard, zuurkool, kriel

Urenlang gestoofde zuurkool met het eendenvet van die confit..


Kreeft met gepocheerde - gepaneerde - gefrituurde oesters

Met een tomatenrisotto



Paneren



Entrecôte met cantharellensaus en friet

De saus op basis van kalfsfond


Flammkuchen met spek en ui

En veel Gewürztraminer ernaast!


Stoofvlees met Lebkuchen

En zilveruitjes erdoor, en met pasta en bundelzwam


Kipspiesjes gefrituurd in beslag met Diebels Alt

Met paprika en velderwten


Lapin aux pruneaux

Konijn met gedroogde pruimen
Luiks
Met donkere Leffe en Peket erdoor dus
Met zelfgemaakt echt ciabatta, niet die supermarktnep



Gebakken


Omelet met eekhoorntjesbrood

Paddo-madera saus, rijst


Harzer Schmelzkäse over aardappelen

Met zoete ui en kummel


Pasta, bimi, Gruyère uit de oven

Met zwarte olijven en zo


Gefrituurde eieren

Met rijst en Provençaalse oventomaten


Zo kan ie wel weer...



De piccata in wording


Mooi verdeeld

Twee kaas, drie vlees, drie gevogelte (incluis dat konijn; drie maal Kleintiere zeg maar), twee vis, twee ei

En twee pasta, twee bonen, drie aardappelen, drie rijst, twee deeg of zo