Vandaag foto's van het maken van piccata
Zie hier (ff scrollen)
Alle links hier openen in een nieuw venster
Kipdijfilets, gehalveerd
Een en ander staat in de volgorde waarin het me te binnen viel, niet de uiteindelijk chronologische!
En een en ander is nog zonder vóór en na
Dat komt nog
En de drank!
Witte bonen met venusschelpen
Venusschelpen dat is dat schelpje van die beroemde Spaghetti alle vongole, maar ook van het beroemde Spaanse gerecht Pochas con almejas
Pochas: verbastering van Baskisch potxas
Geserveerd met wat paprika en wat tomaat erdoor en wat Txakoli (vergelijk Vinho verde)
Geen tomatensaus!
Confit de canard, zuurkool, kriel
Urenlang gestoofde zuurkool met het eendenvet van die confit..
Kreeft met gepocheerde - gepaneerde - gefrituurde oesters
Met een tomatenrisotto
Paneren
Entrecôte met cantharellensaus en friet
De saus op basis van kalfsfond
Flammkuchen met spek en ui
En veel Gewürztraminer ernaast!
Stoofvlees met Lebkuchen
En zilveruitjes erdoor, en met pasta en bundelzwam
Kipspiesjes gefrituurd in beslag met Diebels Alt
Met paprika en velderwten
Lapin aux pruneaux
Konijn met gedroogde pruimen
Luiks
Met donkere Leffe en Peket erdoor dus
Met zelfgemaakt echt ciabatta, niet die supermarktnep
Gebakken
Omelet met eekhoorntjesbrood
Paddo-madera saus, rijst
Harzer Schmelzkäse over aardappelen
Met zoete ui en kummel
Pasta, bimi, Gruyère uit de oven
Met zwarte olijven en zo
Gefrituurde eieren
Met rijst en Provençaalse oventomaten
Zo kan ie wel weer...
De piccata in wording
Mooi verdeeld
Twee kaas, drie vlees, drie gevogelte (incluis dat konijn; drie maal Kleintiere zeg maar), twee vis, twee ei
En twee pasta, twee bonen, drie aardappelen, drie rijst, twee deeg of zo