maandag 26 november 2018

Druk druk druk




Druk druk druk...

Deze dagen...

Vandaag receptendag

Nou vooruit, één dan



Lam met kappertjes

Languedoc



Snijd het vlees van een lams- of geitenbout (eventueel voorbout) en snijd het in hapklare brokken

Laat op laag vuur in een braadpan ganzevet met flink gehakte sjalot warm worden en laat tien minuten staan, af en toe omroerend.

Haal de sjalot uit de pan

Bak de stukken vlees op hoog vuur bruin in het vet, samen met knof, peterselie en (nieuwe) sjalot

Bestrooi met bloem, p/z, roer om, giet er een flinke scheut witte wijn bij en laat, regelmatig roerend, garen
Controleer regelmatig de gaarheid

Kook en pureer spinazie en liefst ook zuring

Doe er wat van het kookvocht bij en flink uitgelekte kappertjes

Serveer met het vlees



(Garnalen met coppa dus!)