zondag 4 november 2018

Rijst!




Jasmijnrijst

Met tofu, paprika en panang curry pasta


Het koken van jasmijnrijst is nogal een gedoe
175 gram rijst (dat is voor vier personen) twee keer spoelen
10 minuten laten weken
Met 360 cc water opzetten mét deksel op de pan
20 minuten laten sudderen
10 minuten laten rusten mét deksel

Pindaolie, paprika, uit de pan

Pindaolie, ui, knof...
Currypasta...
Kokosmelk en (als dat op het etiket staat) Daoen djeroek poeroet...

Rauwe tofublokjes erin warmen, en daarna de paprika

Ik gebruikte hier Panang curry paste uit zo'n plat zakje wat je bij alle grote toko's vindt, merk Lobo
Laatste gerecht vandaag: uit een potje van Koh Thai
De eerste is veel pikanter en er moet Daoen djeroek poeroet bij
De tweede is op zuur gebracht met Sereh, en dat eet mooier




Pandan rijst

Met Smoked pork steak en tomatensaus


Zie die "steak" hierboven
Aldi
Prima spul

Hier hoef ik weinig uit te leggen

Tomatensaus maken
Rijst koken
Die dingen bakken




Amerikaanse rijst

Met "Fried gluten with peanuts" en taugé


Die Fried gluten (zie hierboven) dat is natuurlijk seitan
De pot afgieten en de vloeistof niet gebruiken

Opbakken met wat pindaolie en uit de pan

Pindaolie, ui, knof...

Rijst erbij aanbakken...

Kippenbouillon en wat Sambal oelek...

Rijst koken

Taugé in de bouillon blancheren

Seitan erin warmen



Dit is nog een foto van het vorige gerecht
Van het volgende ben ik de foto kwijt


Basmati rijst

Met garnalen en tomatensaus


Marineer grote garnalen in kruidenolie (het soort zoals je over pizza doet)

Een ancho peper zonder het zaad in dunne reepsjes knippen en in kokend water weken (niet door laten koken)

Giet af en kook in tot het een mooie smaak heeft

Maak hiermee tomatensaus (daarom gebruikte ik Basmati)

Bak de garnalen au gros sel

Kook de rijst




Om die twee soorten Panang curry paste te vergelijken (zie het eerste gerecht) maakte ik dat eerste gerecht nog een keer

Weer jasmijnrijst

Maar nu met kip ipv tofu, en paprika


Ik had de kip gemarineerd met Vietnamese vissaus, palmsuiker, limoensap en wat Thin soy

Zachtjes gaarkoken in de marinade

Voor de rest zie het eerste recept