Jasmijnrijst
Met tofu, paprika en panang curry pasta
Het koken van jasmijnrijst is nogal een gedoe
175 gram rijst (dat is voor vier personen) twee keer spoelen
10 minuten laten weken
Met 360 cc water opzetten mét deksel op de pan
20 minuten laten sudderen
10 minuten laten rusten mét deksel
Pindaolie, paprika, uit de pan
Pindaolie, ui, knof...
Currypasta...
Kokosmelk en (als dat op het etiket staat) Daoen djeroek poeroet...
Rauwe tofublokjes erin warmen, en daarna de paprika
Ik gebruikte hier Panang curry paste uit zo'n plat zakje wat je bij alle grote toko's vindt, merk Lobo
Laatste gerecht vandaag: uit een potje van Koh Thai
De eerste is veel pikanter en er moet Daoen djeroek poeroet bij
De tweede is op zuur gebracht met Sereh, en dat eet mooier
Pandan rijst
Met Smoked pork steak en tomatensaus
Zie die "steak" hierboven
Aldi
Prima spul
Hier hoef ik weinig uit te leggen
Tomatensaus maken
Rijst koken
Die dingen bakken
Amerikaanse rijst
Met "Fried gluten with peanuts" en taugé
Die Fried gluten (zie hierboven) dat is natuurlijk seitan
De pot afgieten en de vloeistof niet gebruiken
Opbakken met wat pindaolie en uit de pan
Pindaolie, ui, knof...
Rijst erbij aanbakken...
Kippenbouillon en wat Sambal oelek...
Rijst koken
Taugé in de bouillon blancheren
Seitan erin warmen
Dit is nog een foto van het vorige gerecht
Van het volgende ben ik de foto kwijt
Basmati rijst
Met garnalen en tomatensaus
Marineer grote garnalen in kruidenolie (het soort zoals je over pizza doet)
Een ancho peper zonder het zaad in dunne reepsjes knippen en in kokend water weken (niet door laten koken)
Giet af en kook in tot het een mooie smaak heeft
Maak hiermee tomatensaus (daarom gebruikte ik Basmati)
Bak de garnalen au gros sel
Kook de rijst
Om die twee soorten Panang curry paste te vergelijken (zie het eerste gerecht) maakte ik dat eerste gerecht nog een keer
Weer jasmijnrijst
Maar nu met kip ipv tofu, en paprika
Ik had de kip gemarineerd met Vietnamese vissaus, palmsuiker, limoensap en wat Thin soy
Zachtjes gaarkoken in de marinade
Voor de rest zie het eerste recept