Verse tagliatelle
Met bolognese
Dat recept van de Ragù bolognese, het officiële recept van de Academia Italiana della Cucina (zie hier; alle links hier openen in een nieuw venster) heb ik hiet al uitgebreid uit de doeken gedaan (zie hier)
Wat ik nog niet heb geschreven, dat is dat het hoort met verse tagliatelle en niks naders
Niks spaghetti, niks penne
Zo.
Foto hierboven: het inkoken van de volle melk
Abalone pasta
Met sperziebonen en gepocheerd ei
Chinese abalonepasta is pasta gemaakt met het kookwater van abalone
Zie hier en zie hier
De terrasjeaanhetwaterasbakschelp dus
Echte is duur; is het goedkoop dan is het nep
Sperzie kop kont en een minuut of 20 in koud water
Afgieten
Sauteren (laten verkleuren) in pindaolie
Uit de pan
Pindaolie, ui, knof, gedroogd rood pepertje...
Kippenbouillon
Op smaak met wat ketjap medja
Sperzie erin garen
Pasta erin koken
Blijft mooi al dente
Eieren erboven breken, laag vuur, deksel
Roerbakmie
Met garnalen en kouseband
De mie koken en afgieten
De mie sauteren in wat pindaolie en uit de pan
Pindaolie, ui, knof, rawit...
Kouseband sauteren
Rode curry pasta...
Kippenbouillon en Chinese rijstwijn (ik gebruikte Hua diao; zie een post in dit blog, over Aziatische kookwijnen hier) en de kouseband garen
Proef en breng op smaak met Vietnamese fishsauce
Garnalen op de bakplaat
Mie door de kouseband
Verse spaghetti
Met kastanjechampignons en gekookte ham
Dit is Luiks (veel Italianen vroeger in de mijnen)
Heb het al eens eerder gemaakt maar toen had ik nog geen peket, Luikse jenever
Dit recept is verbeterd
Pasta koken, uit de pan, wat zonnebloemolie erdoor
Boter, ui, knof...
Grof gebroken zwarte peper (het gerecht hoort pikant te zijn) en gespleten jeneverbessen...
Stukjes paddo erin bakken
Blokjes gekookte ham erdoor...
Flinke scheut peket, niet flamberen, wel wat inkoken
Wat kippenbouillon, wat inkoken
Proef op zout (zout met Viandox of zo)
Pasta erin warmen
Penne
Met Piccata di pollo en Padrón pepers
Boter, sjalot, knof...
Piccata: citroensap, schijven citroen, witte wijn, Worcestershire, p/z...
Op laag vuur houden
Kipstukjes p/z, paneren en kort bakken in olijfolie
Dan kort in de oven op bakpapier
Gril de pepers
Pasta koken
Piccata inkoken, schijven eruit
Van het vuur, boter erdoor kloppen, zoute kappertjes en peterselie erdoor
Over de kip
O ja!
Formule 1
Max Verstappen reed vandaag in twee ronden van plek 18 naar 11
In ronde vijf naar 9
En! Op soft banden, terwijl de rest op snellere super- of ultra soft staat
Finisht op 2, startte dus op 18
Dit is nog nooit vertoond
Vierde keer "Driver of the day" dit jaar
En morgen gaan we de Volkskrant daarover lezen
En ik weet nu al dat de azijnpisser Lennart Bloemkool van die azijnpisserskrant zich in alle bochten zal wringen om het vooral toch maar niks te laten lijken
"Motorische sport is geen sport", dat is bij die achterbaksers nog steeds het lemma
En voor motorische sport moet je ook nog geld hebben, en geld hebben is vies bij de Volkskrant