zondag 21 oktober 2018

Pasta!





Verse tagliatelle

Met bolognese


Dat recept van de Ragù bolognese, het officiële recept van de Academia Italiana della Cucina (zie hier; alle links hier openen in een nieuw venster) heb ik hiet al uitgebreid uit de doeken gedaan (zie hier)

Wat ik nog niet heb geschreven, dat is dat het hoort met verse tagliatelle en niks naders
Niks spaghetti, niks penne

Zo.

Foto hierboven: het inkoken van de volle melk




Abalone pasta

Met sperziebonen en gepocheerd ei


Chinese abalonepasta is pasta gemaakt met het kookwater van abalone
Zie hier en zie hier
De terrasjeaanhetwaterasbakschelp dus
Echte is duur; is het goedkoop dan is het nep

Sperzie kop kont en een minuut of 20 in koud water
Afgieten

Sauteren (laten verkleuren) in pindaolie
Uit de pan

Pindaolie, ui, knof, gedroogd rood pepertje...

Kippenbouillon

Op smaak met wat ketjap medja

Sperzie erin garen

Pasta erin koken
Blijft mooi al dente

Eieren erboven breken, laag vuur, deksel




Roerbakmie

Met garnalen en kouseband


De mie koken en afgieten

De mie sauteren in wat pindaolie en uit de pan

Pindaolie, ui, knof, rawit...

Kouseband sauteren

Rode curry pasta...

Kippenbouillon en Chinese rijstwijn (ik gebruikte Hua diao; zie een post in dit blog, over Aziatische kookwijnen hier) en de kouseband garen

Proef en breng op smaak met Vietnamese fishsauce

Garnalen op de bakplaat

Mie door de kouseband




Verse spaghetti

Met kastanjechampignons en gekookte ham


Dit is Luiks (veel Italianen vroeger in de mijnen)
Heb het al eens eerder gemaakt maar toen had ik nog geen peket, Luikse jenever
Dit recept is verbeterd

Pasta koken, uit de pan, wat zonnebloemolie erdoor

Boter, ui, knof...
Grof gebroken zwarte peper (het gerecht hoort pikant te zijn) en gespleten jeneverbessen...

Stukjes paddo erin bakken

Blokjes gekookte ham erdoor...

Flinke scheut peket, niet flamberen, wel wat inkoken

Wat kippenbouillon, wat inkoken

Proef op zout (zout met Viandox of zo)

Pasta erin warmen




Penne

Met Piccata di pollo en Padrón pepers


Boter, sjalot, knof...

Piccata: citroensap, schijven citroen, witte wijn, Worcestershire, p/z...
Op laag vuur houden

Kipstukjes p/z, paneren en kort bakken in olijfolie
Dan kort in de oven op bakpapier

Gril de pepers

Pasta koken

Piccata inkoken, schijven eruit

Van het vuur, boter erdoor kloppen, zoute kappertjes en peterselie erdoor
Over de kip





O ja!


Formule 1

Max Verstappen reed vandaag in twee ronden van plek 18 naar 11

In ronde vijf naar 9
En! Op soft banden, terwijl de rest op snellere super- of ultra soft staat

Finisht op 2, startte dus op 18
Dit is nog nooit vertoond

Vierde keer "Driver of the day" dit jaar

En morgen gaan we de Volkskrant daarover lezen
En ik weet nu al dat de azijnpisser Lennart Bloemkool van die azijnpisserskrant zich in alle bochten zal wringen om het vooral toch maar niks te laten lijken

"Motorische sport is geen sport", dat is bij die achterbaksers nog steeds het lemma

En voor motorische sport moet je ook nog geld hebben, en geld hebben is vies bij de Volkskrant