Oftewel geen patatten of pasta of rijst of bonen
Zo!
Bobolo
Met Obe ata en slotlap
Bobolo zie (Wiki) hier
Alle links hier openen in een nieuw tabblad of venster
Bobolo maken zie hier
Obe ata zie (dit blog) hier
Slotlap zie (Slagerij Van Kampen) hier
De bobolo stomen
Oba ata, die je dus al hebt gemaakt, warm piepen
Slotlap p/z
Bakken in hete boter
Kort!
Je kan het eten en nog veel meer!
Papadum
Met kip en gedroogde oesterzwam
Ik gebruikte de borst van een (borst goed met spek afgedekte) Loué ovenkip
Week oesterzwam (gedroogde heeft veel meer smaak)
Regelmatig draaien
Afgieten (vocht bewaren)
Uitknijpen (boven dat vocht)
Kleiner snijden
In wat hete olijfolie sauteren
Uit de pan
Olijfolie, ui, knof (de Heilige Drie-eenheid)...
Kip...
Rozenharissa (maar dan wel met wat tomatencoulis getemd)...
Fino...
Oesterzwam...
Wat weekwater op hoog vuur...
Proef op zout (gebruik gewoon zeezout)
Frituur de papadums
Klöße
Met Székely gulyás
Zie de onontbeerlijke basiskennis hier
Maak bouillon van gerookte krabbetjes
Of koop blokjes ervoor in de Poolse winkel etc
Schmalz, ui, knof...
Grof fijngewreven karwij...
Zuurkool, en die met twee vorken losmaken en rondom aanbakken
Pikant paprikapoeder (Hongaars!)...
Zuurkool uit de pan, pan goed schoon wrijven, plakken zuurkoolspek in de pan, zuurkool erop, stukjes droge kolbász in de zuurkool steken (hoort met paarden-kolbász; Hongaarse webwinkel; gebruik eventueel chorizo)...
Bouillon erbij tot de zuurkool goed onder staat
Vele uren zéér zachtjes stoven...
Houd het steeds nét soepig!
Rauw ei, bloem, p/z, deeg
Kleine knoedels draaien en bij de zuurkool
Een ei = twee personen
Als gaar: smetana (of anders maar zure room) mengen met flink bloem en daarmee de handel binden
Foto is net daarvóór
Groene banaan
Met koolvis in peppersoup
Peppersoup, oh, dat heb ik al gepubliceerd
Zie Vis-pepersoep hier
Ff scrollen
Ik heb er nu ook groene banaan in gepocheerd, en dan bedoel ik gewone banaan maar heel groen nog
Een uitstekend ingrediënt trouwens
Heerlijk ook in Venezolaanse gerechten met rijst, gehakt en zachte kerrie
Ff in de lengte gesneden zachtjes kort bakken
Ik heb er stokbrood bij gegeten, maar het hoort met zoetig witbrood, Agege bread, zie hier
Kwanga
Met witlof en vinkenlap
Over kwanga (zie hier) kan ik kort zijn
Ik bestelde dat ook bij de Betere Afrikaan, maar dat is dus precies hetzelfde als bobolo
Spekjes, boter...
Halve witlofstronken in een ingevette ovenschotel
Spekjes erop
Olijfolie, ui, knof, peterselie...
P/z
Heel lang heel laag in de oven
Uiteindelijk de buitenste rokken verwijderen
Schijven kwanga ernaast tegen het einde
Vinkenlap (zie de links linksboven, "Ook bief") p/z en bakken in hete boter