Vandaag Spaanse inkopen
Bij Pacomer (zie hier)
Alle links hier openen in een nieuw tabblad of venster
Pacomer: pa'comer, para comer, om te eten
Vermout azijn; mooi spul
Een stapeltje persknipsels dus
Niet vers van de pers
Wel inherent aan het Nederlandse culinaire niveau
Metro
Winterpeen in zoutkorst
"Schil ze vooral niet"
Dan proef je tenminste nog gronderigheid, als je een dubbel kunstgebit hebt
In de ovenschaal in de zoutkorst nog dat spul gaan roken?
Lazer op met je flauwekul!
Geen sangria-azijn
Azijn mét sangria
Die moet ik nog doorproeven op "waarbij?"
Heel mooi fris van geur
Met zware olijfolie over groene salade?
VPRO blaadje
Joris Vermeer over frietbakken
Culinaire onnozelheid ten top
Diepvries friet vergelijken met verse...
"Toen ik in het Belgische huisje van mijn schoonouders research deed naar de beste frituur in de omgeving, bleek dat ze de friet daar twee keer bakten"
Goh!!!!!!!!!!!!!!!!
En nee, die andere frietkotten die doen niet aan voorbakken, nee...
De onnozelheid van de VPRO zelve...
Blaadje van Libris
Kookboeken
"Groene sapjes"
"Nog meer groene sapjes"
"Salad in a jar"
God Gristus wat wor ik daar moe van...
Je kan er vergif op nemen dat het door een trut geschreven is, net zoals je ook boeken hebt waarop je vergif kan innemen dat het door een nicht geschreven is
Nummer 9 van mijn verzameling pimentón blikjes
Tweede "agridulce"
Half pikant
"Zuurzoet", vertaald als "bitterzoet"
Welt am Sonntag
Grünkohl, boerenkool
"schmoren mit Gepökeltem und fetten Wursten"
Heel lang op heel laag vuur
Het moet een "tiefdunkelgrünen Brei" worden
Het doet de schrijver denken aan een Torta pasqualina
"mit Mangold, Spinat und Eeieren gefüllt"
Tsja, zodra je iets culinairs over de grens leest is het altijd klasse...
Nóg zo'n Libris blaadje
Mijn pure keuken
"Haar boeken hebben een beweging op gang gezet", God kolere...
Proef Puglia
"met oude knoestige olijfbomen", Goristus van de mongolen...
Nummer 10!
Foodlog
Meteen Wateetons aka Watkletstons
Wheat straw, tarwestro, uit Davidson, vertalen als roggestro...
Hanos blaadje
Mayo variaties
Nou, je krijgt wel ideeën...
Mayo van gegrilde paprika
Mayo met bloedsinaasappel en rozemarijn
De Dikke Van Damp heeft het ook dikwijls over bloedsinaasappel met rozemarijn
Griesmeelpudding met beide bv
Mayo van chorizo
De mayo van mandarijn en rode biet laten we maar passeren
Dan ligt er nog ten leste (kan dat?) een dubbele krantenpagina
Denise Kortlever
Godsammezegene wat moet dat een culinaire scheet zijn...
All-day Bowls
"Een boek met -hou je vast- 63 recepten die je zomaar kunt oplepelen!"
Je zal maar ongeneesbaar impotent willen worden...
"Tijdens de research van mijn eerste kookboek, All-day breakfast..."
"sushi bowl, je mixt alle ingrediënten, dat is makkelijker dan sushi maken"
"burrito bowl, zonder wrap maar met extra salade"
"Je ziet steeds vaker dat fijngemalen bloemkool in plaats van couscous wordt gebruikt; je proeft namelijk bijna geen verschil"
Nee, als je een ontzagwekkende culinaire doos bent niet nee...
Dit zijn de pepers waarmee al dat spul wordt gemaakt
Een colorín is trouwens een purpergors
Weer wat geleerd!