vrijdag 14 februari 2020

Valentijn recepten!




Ik stuurde vier valentijn kaarten
elk met een recept, aan

Janneke Vreugdeloos,

aan
Het Kokkerellende Nijlpaard
aka Yvet Retteketet,

aan
De Schele Hagedis

en aan
De Dikke Mossel,
die laatste twee toen ze nog samenwerkten bij Mangiare aka Jonas en de Walvis




Kikkervisjes

Voor Janneke Vreugdeloos


Aka dikkopjes

In Nederland verboden te vangen

Ik vang ze altijd in deze rivier hier (alle links hier openen in een nieuw tabblad of venster)
Cidacos dat komt van het Arabisch Sid Ako, plek kikker

Vang ze dus met een schepnet, en spoel ze goed af

Bak ze kort op in olijfolie

Laat garen in pikante tomatensaus, gemaakt met witte wijn, en met stukjes groene olijf erin

Lekker hoor!



Rechts Oof
Oof denkt na
Dat heeft ie net geleerd


Kikkerdril

Voor Het Kokkerellende Nijlpaard



Met en fijn schepnet, op dezelfde plek, maar dan natuurlijk wat eerder

Marineer en draineer kikkerdril op dezelfde manier als Lamstestikels Plumery

Knijp uit in een doek, vorm er burgers van en bak in olijfolie


Omelet

Je kan het ook met rauw ei mengen en er een omelet van bakken



Allemaal prachtig spul van Jumbo
Niks nop ervan bij AH


Lamstestikels Plumery

Voor De Schele Hagedis



Ontvlies de testikels en snijd de grote in drieën en de kleine in tweeën

Draineer een uur in een marinade van olijfolie, dragonazijn, p/z, tijm, laurier en peterselie

Schep regelmatig om

Stort in een zeef, besprenkel met flink citroensap en laat een half uur in de zeef liggen, regelmatig omscheppend

Haal de testikelstukjes uit de zeef en dep ze droog

Haal door bloem en bak ze goudgeel in olijfolie met wat boter

Serveer met gefrituurde peterselie

Smaakt naar zwezerik


Slager Leerdam

Volle winkel

"Dit zijn de kalfsnieren, dit is de rundertong, en, uhh, dat andere heb ik nog niet ontvangen"



Wintervoorraad!


Regenwormen

Voor de Dikke Mossel



Was de wormen goed en breng in een pan met niet teveel water snel aan de kook

Giet af en herhaal deze operatie twee maal, telkens met schoon water en nu met ook iets zout

Giet de wormen af, leg ze op bakpapier en bak ze een minuut of 10, 15 in een oven op 150 graden, tot de wormen krokant zijn


Quiche aux vers de terre

Verwerk de in kleine stukjes gebroken wormen in een Quiche Lorraine in plaats van de ham.

Dat leerde ik van een heel oud vrouwtje in Troo, waar Elizabeth David me mee naar toe had genomen



Eindelijk antiquarisch gevonden 
Goud op snee, 3 x 320 pagina's
450 full page foto's
€ 50,-, dat is niks
Je ziet € 75,- vragen voor één deel
Nog niet binnen, dus nog even een web foto