Ik stuurde vier valentijn kaarten
elk met een recept, aan
Janneke Vreugdeloos,
aan
Het Kokkerellende Nijlpaard
aka Yvet Retteketet,
aan
De Schele Hagedis
en aan
De Dikke Mossel,
die laatste twee toen ze nog samenwerkten bij Mangiare aka Jonas en de Walvis
Kikkervisjes
Voor Janneke Vreugdeloos
Aka dikkopjes
In Nederland verboden te vangen
Ik vang ze altijd in deze rivier hier (alle links hier openen in een nieuw tabblad of venster)
Cidacos dat komt van het Arabisch Sid Ako, plek kikker
Vang ze dus met een schepnet, en spoel ze goed af
Bak ze kort op in olijfolie
Laat garen in pikante tomatensaus, gemaakt met witte wijn, en met stukjes groene olijf erin
Lekker hoor!
Rechts Oof
Oof denkt na
Dat heeft ie net geleerd
Dat heeft ie net geleerd
Kikkerdril
Voor Het Kokkerellende Nijlpaard
Met en fijn schepnet, op dezelfde plek, maar dan natuurlijk wat eerder
Marineer en draineer kikkerdril op dezelfde manier als Lamstestikels Plumery
Knijp uit in een doek, vorm er burgers van en bak in olijfolie
Omelet
Je kan het ook met rauw ei mengen en er een omelet van bakken
Allemaal prachtig spul van Jumbo
Niks nop ervan bij AH
Niks nop ervan bij AH
Lamstestikels Plumery
Voor De Schele Hagedis
Ontvlies de testikels en snijd de grote in drieën en de kleine in tweeën
Draineer een uur in een marinade van olijfolie, dragonazijn, p/z, tijm, laurier en peterselie
Schep regelmatig om
Stort in een zeef, besprenkel met flink citroensap en laat een half uur in de zeef liggen, regelmatig omscheppend
Haal de testikelstukjes uit de zeef en dep ze droog
Haal door bloem en bak ze goudgeel in olijfolie met wat boter
Serveer met gefrituurde peterselie
Smaakt naar zwezerik
Slager Leerdam
Volle winkel
"Dit zijn de kalfsnieren, dit is de rundertong, en, uhh, dat andere heb ik nog niet ontvangen"
Wintervoorraad!
Regenwormen
Voor de Dikke Mossel
Was de wormen goed en breng in een pan met niet teveel water snel aan de kook
Giet af en herhaal deze operatie twee maal, telkens met schoon water en nu met ook iets zout
Giet de wormen af, leg ze op bakpapier en bak ze een minuut of 10, 15 in een oven op 150 graden, tot de wormen krokant zijn
Quiche aux vers de terre
Verwerk de in kleine stukjes gebroken wormen in een Quiche Lorraine in plaats van de ham.
Dat leerde ik van een heel oud vrouwtje in Troo, waar Elizabeth David me mee naar toe had genomen
Eindelijk antiquarisch gevonden
Goud op snee, 3 x 320 pagina's
450 full page foto's
€ 50,-, dat is niks
Je ziet € 75,- vragen voor één deel
Nog niet binnen, dus nog even een web foto
Goud op snee, 3 x 320 pagina's
450 full page foto's
€ 50,-, dat is niks
Je ziet € 75,- vragen voor één deel
Nog niet binnen, dus nog even een web foto