zaterdag 8 februari 2020

Van kop tot staart



Stoofpatrijs
(Van kop tot staart!)
Zie het recept hier (alle links hier openen in een nieuw tabblad of venster)
Ff scrollen



Een hoop geschreeuw


Ik kreeg een Foodtube over Van kop tot staart, waarin die Roland Hoepel weer fors uit de culinaire broek gaat

"uit culinaire overtuiging vanwege de veelheid van smaken, structuren en mogelijkheden waar het ensemble van onderdelen uitzicht op biedt"
Kwaak! Kwaak!

En in de praktijk blijkt dat Van kop tot staart altijd tamme flauwekul te zijn

Geen hond die weet dat je verhemelte kan eten, geen hond die weet hoe je alvleesklier bereidt, geen hond die kloten durft te serveren...

Zie een serie van acht afleveringen in dit blog over orgaanvlees en zo hier

Alleen al over verhemelte schrijf ik een hele post vol, zie hier

Dat Nose to Tail Eating, dat zou zo'n spannend boek zijn
Maar tammer kan je je het niet voorstellen
Lamshersenen, varkensoren en kalfshart, dan heb je het wel gehad



Kastamjepuree maken
Lijkt dunner dan het is


Zie die Foodtube hier

Weer vieze baarden en zonder petje in de keuken natuurlijk, gadverdamme, je zal er maar moeten eten
Als ik die vuile baard alleen al zie dan hoef ik niet meer...

(Op minuut 5.23 is die ouwe gek uitgepraat)
(O nee, hij blijft maar terugkomen)

"Een jaarlijks menu wat elk jaar terugkomt", goh!

"De dingen die er waren, een beetje vreemd, bloedworst ook", nounou!

"In Nederland miste ik pâté"
Dat is die doos van de Pasteibakkerij
Dat die zich zo goed realiseert dat je het hele dier moet gebruiken, sinds ze pâté maakt
Maar wat zit daar dan in anders dan vlees, vet en lever??

"De minder courante delen van het varken zoals de schouder, tong, poten, zwoerd", wat een lulkoek...
"bloed, darmen..." Wat dacht je van bloedworst die in elke supermarkt ligt? Of worst in darm idem?

Kwaak! Kwaak!



Kookvocht separaat ingekookt tot prachtige bruine saus


Varkenskop vullen zie hier


Gaat ie met een scheermesje werken in plaats van met een brander...

Gaat ie Porchetta di testa maken, maar dat is helemaal geen gevulde varkenskop, dat is gewoon een dikke worst van kopvlees...

Varkenskop vul je niet, dat doe je met kalfskop

"In de oren zit veel vuiligheid, dat snijden we straks weg"
Wanneer dan?

Wat een geklungel en wat een getrut...



Mini spruitjes


Zie de terrine van Le Garage hier

Mooi werk

Maar weer geen petje

Jammer van die wijnproleet op het einde
"zèènk"
zaink, ja