Dat lag al lang klaar
Een aanvulling op die link links
"Ook bief"
Cap of ribeye
Zie foto hierboven
Waar zit het?
Zie de foto hieronder
Alles linksonder, links en linksboven de ribeye zelf (en er dwars afgesneden, vóór het portioneren)
De ribeye zelf, dat zijn die drie in wit vet ingebedde stukken vlnr klein groot klein
Links van de cap vind je de stooflappen
In de koe dan dus
Prima ribeye-smaak en structuur
Maar veel goedkoper!
Op de BBQ: niet te lang!
Zie hieronder
Gewoon mooie stukken in de pan in boter kan ook prima
End of ribeye
Het laatste stuk van de ribeyes achter mekaar
Alweer een mooie ribeye snaak en structuur, maar deze veel mer dooraderd!
BBQ of grilpan!
Vergelijk de foto hieronder met twee foto's naar boven, denk daar de cap links weg, en vergelijk de twee ribeyes!
Precies hetzelfde stuk!
Flat iron steak
Komt uit de spier die van het schouderblad loopt naar de top van het bovenarmbeen in het schoudergewricht
Sukade, de zeen weggesneden en als steak gesneden
Heel mooi stevig vlees met veel smaak
Maar een ding: gebruik het liever voor Boiled beef!
Met Colman's mustard!
BBW, grilpan, koekenpan...
Ketting van de haas
Heel erg lekker vanwege dat vet
Moeilijk te vinden want die uitbeners die vreten dat zelf op
Zie hieronder hoe de ketting van de nog vuile haas wordt afgesneden
Je kan wat dikker vet wegsnijden, of het vlees op die vette kant wat langer bakken
Daar kan het prima tegen
Zeg iig dat ze geen vet moeten wegsnijden, want anders loop je kans een vetloos stuk te krijgen en dat is niet de bedoeling
En vet wegsnijden kan je zelf wel
Mooi spul hoor...
Zie hieronder...
Lapje van de lende
Dat is het als bief bakbare stuk van de dikke lende
Ik ben er nog niet helemaal uit
Waar zit het staartstuk (ja, ónder het koetsiersstuk) ten opzichte van het lapje van de lende?
Of is het hetzelfde?
Uhh, een ding: staartstuk is dus níet picanha, zoals je overal leest op die BBQ kwaak sites
Staartstuk is de bovenkant van de dikke lende, en dáárop zit het koetsierstuk, en dát is picanha
En o ja, heuplapje noemen ze het wel, maar dat is wat anders
Dat is slotlap, Spidersteak, araignée, Kachelfleisch
O ja!
Het Kokkerellende Nijlpaard Yvet Retteketet vandaag in de Volkskrant
"Opfriscursus mosselen koken"
Zelf te stom om fatsoenlijk een ei te bakken Godkolere...
O ja!
Hoe zit het met niqab en mondkapjes, huhh?
Dat bedoel ik!