Rigatoni, mie, riccioli, tagliatelle...
We beginnen met macaroni
Maar omdat ik hier geen maccheroni vind gebruiken we mini-penne
Amerikaans recept uit de 50er jaren
De prei heb ik erin gesjoemeld
Met prei dus, en met smeerkaas
Boter, ui, knof, prei...
Lamsbouillon (van een blokje is dat prima kookspul en helemaal niet schaapachtig) en wat Oxo of zo...
Room, rozemarijn, basilicum...
Kook de "maccheroni", afgieten, wat fruttato olijfolie erdoor...
Ei kloppen met smeerkaas (gebruik mooie stevige; Eru Prestige, Old Amsterdam, Leerdammer)
Geknipte bieslook erdoor
Op smaak met zout
Vette ovenschotel
Maccheroni, prei
Bestrooi met Ñora (half zoet ongerookt paprikapoeder) (ik zeg maar even "half zoet en ongerookt" omdat die culinaire Otzi's van de Volkskrant en NRC menen dat Spaans paprikapoeder altijd gerookt en pikant is); gebruik dus half pikant half zoet paprikapoeder (ik gebruikte mooie zachte Koreaanse grofgemalen cayenne) (waanzinnige combi met room! een nieuwe smaak!)
De kaassaus
De oven
Smeerkaas is ook een ingrediënt in Groninger mosterdsoep, als je althans kan koken
Dit is weer zo'n geniaal recept van mij, die prei-toevoeging en dat paprikapoeder
Dat wordt super populair, verdomd
Pasta Pietje Puk
Opgedragen aan Otto Kleynekwaak
Rigatoni
Met tonijn en rode bosui
Pasta koken, afgieten, wat olie erdoor
(Dat je pasta altijd net voor het gebruik moet koken is Italiaans oma gekwaak)
Olijfolie, knof, gedroogd gebroken pepertje...
Rode bosui er kleingesneden door...
Bloem...
Volle melk, witte wijn, Oxo oid (Marmite!)...
Proef
Uitgelekte tonijn erdoor (uit olijfolie!)
Pasta erdoor...
Mie
Met tofu-visballetjes en saus van Chinese paddo's
Week gedroogde Po-ku of lek een blik uit
Familie van shiitake, maar dan in gedroogde vorm zonder scheuren in de kop
Stelen verwijderen
Tofu prakken met kort aangebakken en gekoelde witte vis (koolvis is prima)
Eiwit erdoor, iets zout, Fish sauce, rijstebloem (van gewone rijst, geen kleefrijst), iets paprikapoeder-zie-hierboven (ik gebruikte dus weer de Kim Jong-un variant)
Balletjes draaien en in de koeling voor een half uur minstens
Bedenk dat meer bloem dat makkelijker maakt en meteen ook minder lekker
Werk desnoods met twee soeplepels; zie hoe je quenelles maakt op Youtube
Pindaolie, iets spekjes...
Ui, knof, gemberwortel...
Peper mag u zelf weten
Stukjes paddo's...
Kippenbouillon, rijstwijn (liefst de Hua Tiao versie van Shaohsing), wat sesamolie, Light soy en (liefst Chinese, dat maakt echt verschil) rietsuiker
De balletjes erin tot stevig stomen/sudderen
Kook de mie
Riccioli al Barolo
Rode pasta gemaakt met Barolo
Met Gruyère en tomatensaus
Die Gruyère dat was super mooie Moléson corsé, ach ach ach ach...
Soms lig ik er wel wakker van, van dat die Retteketet, Jonas en de Walvis (aka Jonas Fluit en Kaat Mossel), Smak, Hahabets, Vreugdeloos, Huivers, Hoepel, Kleynejan, Kleuter Woutwijk, Hamersmaak, Broekbaard, Boesje, Westerkwaken, Tracheotomie, Meneer Watkletstons, Verspillen en Van Urmen dat nooit in hun leven zullen mogen proeven
Maar Vooruit! De schouders eronder! Het leven gaat door! Foei hoe suffend staat gij daar!
Olijfolie, ui, knof, rood pepertje, tomatenprut, Touraine Sauvignon, wat Fino, groene olijven, Green zaatar...
Pasta koken
Vette ovenschotel
Pasta
Saus
Plakjes kaas
Ach ach ach ach ach...
Ik hoor ze al zitten te mopperen in dat shit café, Zwart of Zwarte of De Zwart of hoe heet het...
Waar het ruikt naar Johannes van Dam (of was het naar Connie Walmen?)
Tagliatelle
Met bleekselderijpuree en gepocheerd ei
Bleekselderijpuree moet je interpreteren als iets waarin je pasta wikkelt
Niet iets wat ernaast ligt
En dat gepocheerde ei dat lukte niet echt mooi (maar wel lekker) want ik pocheerde ze in bouillon
Bleekselderij ontnerven met een dunschiller
In grove stukken
Gebruik meer dan je denkt nodig te hebben!
Platkoken in zo weinig mogelijk kippenbouillon
Afgieten en de bouillon natuurlijk bewaren
Boter, sjalot, knof...
Bloem...
Die bouillon...
P/z en Crème fraiche...
Pureer de bleekselderij, doe door de saus en erg lang erg langzaam laten sudderen
P/z
(Verwacht geen groene saus; dit blijft bleek)(-selderij!)
Pasta koken
Afgieten en door de saus
Eieren in die bouillon pocheren
Alles naar binnen schrokken, Wow! Wow! roepend, en Ach ach ach ach ach...
O ja!
Zie Pat LaFrieda hier (alle links hier in een nieuw venster)
Daar is mijn slager ooit op cursus geweest
En O ja!
Zie hier
Quacamole!
Kwaakamole!