Mijn geblakerde roti pan
Of was het een chapati pan?
Roti, pannenkoek, loempia...
Roti
Met omelet en tomatensaus
Maak tomatensaus van een blik kerstomaten
Olijfolie, ui, knof, gebroken rood pepertje
Witte wijn (nu), Oxo of zo, Green zaatar, stukjes groene olijven, stukjes gedroogde tomaat
Bak de roti (die haal ik in de toko hoor)
Roer eiwit en -geel iets door mekaar
P/z en wat room
Boter, omelet
Pindasaus
Ja, want dat beschouw ik als koolhydraat
At het trouwens twee keer
Zie verderop
Met Agedashi tofu en peultjes
Pindaolie, ui, knof, rawit...
Haal er de helft uit
Maak pindasaus met pindakaas, kokosboter, Sambal brandal, wat Light soy en de helft van die ui etc
Sauteer peultjes in pindaolie
Die ui etcetera erbij
Rijstwijn (Shaohsing)...
Eventueel wat water erbij tot gaar
Tofuplakken zonder ze droog te deppen door rijstebloem en afkloppen (zonder droogdeppen krijg je er een prakje op > knapperig korstje = Agedashi, althans voor dat gerecht maak je het ook zo)
Bakken in pindaolie
Pannenkoek
Met garnalen en kerstomaten
Van de bakplaat
Wat stukjes kalfsniervet ontdooien
Pannenkoekbeslag maken
Mango- en garlic pickles klaarzetten
Gewoon uit de toko, maar ik maak het allemaal zelf
Bakplaat inwrijven met kalfsniervet
Op de bakplaat een patisserie ringetje en daarin voorzichtig wat beslag gieten, of zo'n klein koekenpannetje gebruiken
Halve kerstomaatjes en garnalen op de bakplaat
Een eetkommetje, een beslagkommetje, een afvalkommetje
Loempia
Loempia bami-kip
Dat is Haags; zie de Haagse Markt
Kook kippenpoten in kippenbouillon
Uit de pan, vel eraf, vlees kleinsnijden
Kort opbakken in pindaolie
Surinaamse bamikruiden weken in wat heet water
Mie koken in de kippenbouillon
Afgieten, kort snijden, wat olie erdoor
Pindaolie, ui, knof, rawit, soepgroenten (peterselie, selderijblad, wortel, prei)...
Die Suri kruiden afgegoten erbij (doe het weekwater in de bouillon en gebruik die ergens anders voor)
Bami erdoor
Eventueel wat Light soy
Tauge en kip erdoor...
Loempiavellen ontdooien, spul erop, vouwen, goed plakken en goed zorgen dat er nauwelijks lucht in zit
Frituren...
Eten met appelmoes, sambal badjak en Ketjap medja
Zie dat het spul iets onder het midden ligt
Onderste flap naar boven
Linker en rechter flap erover
Van onder af oprollen
Surinaamse pindasaus
Trafasi pindasaus
AH
Flauwekulproduct
Ik hen het helemaal moeten ombouwen om er nog enige acceptabele smaak aan te krijgen
In Surinaamse pindasaus hoort kentjoer
Met garnalen en Borretana uitjes
Hoe ik de pindasaus ombouwde: zie het pindasaus recept hierboven
Zoiets maakte ik ervan
Pel de uien
Pan, olijfolie, heel laag vuur, heel lang, regelmatig draaien
Garnalen op de bakplaat (weer ingesmeerd met kalfsniervet)
Ik had weer "reuzengarnalen"
Nu echter zeer kort geblancheerd, en op hogere temperatuur op de plaat
Daar valt zeker wat voor te zeggen!
Enorm gelul over dat "lekken"
Segers: "Het bericht klopt niet"
Maar dan is het toch geen lek?!
Segers liegt, om het te kunnen opnaaien, de stiekeme refo...
De achterbakse psalmenzanger krijgt zijn zin niet...