Outside en Inside Skirt Steak
Tsja, dat is weer wat "nieuws"...
Daar weet de zelfbenoemde vleesexpert Marcus Huivers de ballen van...
Geen Nederlandse naam, want we snijden het niet zo uit
Op de foto hierboven onderaan de Outside Skirt Steak, boven de Inside
De ademhalingsspieren
Je ziet dat de Outside aan beide kanten een membraan heeft, de Inside maar aan een kant
Dit is de Outside Skirt Steak schoon
Geeft wel een mooi product
Dat is een hoop werk, hoewel die membranen er niet al te moeilijk af te halen zijn
Maar ja, dan heb je nog een hoop werk aan het verwijderen van stukken en stukjes zenig vet
Daarom gaan ze allebei hier in het gehakt
Zie trouwens hier (alle links hier in een nieuw venster) waar ze zitten
(Die van mij waren niet zo lang uitgesneden; dat moet je niet doen want van de uiteinden hou je bij het schoonmaken niks over)
De tekst op die pagina is voornamelijk gelul
Zie Wiki hier, en op het meeste wat daarin staat (correct) kom ik terug
Inside Skirt Steak schoon
Zie dat het ietsje lichter van kleur is
Eén membraan maar, maar moeilijk eraf te krijgen als het vlees erg vers is; mooi gehangen: vliegt eraf
Je trekt het vlees uit mekaar
Hierboven zes stukken; rechtsboven twee stukken
In de steak loopt het uiteinde van de zeen van de longhaas, die op het middenrif zit
Sjerp = Faja [fAchaa] = middenrif
Longhaas heeft een dikke zeen in het midden, en eenmaal die eruit hou je onhandige stuken over voor wat portioneren betreft
Dus snijden de Mexicanen er kleine biefjes van, Fajitas
En dat is precies wat er ook dikwijls met de Inside gebeurt
Afval van de twee steaks
Smaak?
Eet eerst de Inside Skirt Steak
Ook met die andere: helemaal niks mee gedaan, zó op de BBQ
Redelijk mals (beter dan longhaas, maar je moet toch nog ietsje kauwen)
Smaak: heel mooi heel fijn!
Outside nu
Super mals
Behoorlijk sterke smaak (beide hadden 10 dagen gehangen)
Heel apart, "vettig"
Kort op een kant, draaien, kort, draaien, kort, draaien, kort en eraf
We aten garnalen op de BBQ vooraf, met muntchutney
(Ik zie er nu een in de as liggen)
Dan die bief met Pommes alumettes, Heinz mayo, Belse pickles...
Na schijven ananas gemarineerd in Ketjap manis en dan op de BBQ
(Sambal erdoor als geen kindertjes aan tafel)
Ach ach ach ach ach...
Volgens mij hep die Marcus Gluipers zich verhangen...