maandag 14 augustus 2017

Skirt steak




Outside en Inside Skirt Steak


Tsja, dat is weer wat "nieuws"...

Daar weet de zelfbenoemde vleesexpert Marcus Huivers de ballen van...

Geen Nederlandse naam, want we snijden het niet zo uit

Op de foto hierboven onderaan de Outside Skirt Steak, boven de Inside
De ademhalingsspieren

Je ziet dat de Outside aan beide kanten een membraan heeft, de Inside maar aan een kant




Dit is de Outside Skirt Steak schoon

Geeft wel een mooi product

Dat is een hoop werk, hoewel die membranen er niet al te moeilijk af te halen zijn

Maar ja, dan heb je nog een hoop werk aan het verwijderen van stukken en stukjes zenig vet

Daarom gaan ze allebei hier in het gehakt

Zie trouwens hier (alle links hier in een nieuw venster) waar ze zitten
(Die van mij waren niet zo lang uitgesneden; dat moet je niet doen want van de uiteinden hou je bij het schoonmaken niks over)

De tekst op die pagina is voornamelijk gelul

Zie Wiki hier, en op het meeste wat daarin staat (correct) kom ik terug




Inside Skirt Steak schoon

Zie dat het ietsje lichter van kleur is

Eén membraan maar, maar moeilijk eraf te krijgen als het vlees erg vers is; mooi gehangen: vliegt eraf

Je trekt het vlees uit mekaar

Hierboven zes stukken; rechtsboven twee stukken

In de steak loopt het uiteinde van de zeen van de longhaas, die op het middenrif zit
Sjerp = Faja [fAchaa] = middenrif
Longhaas heeft een dikke zeen in het midden, en eenmaal die eruit hou je onhandige stuken over voor wat portioneren betreft
Dus snijden de Mexicanen er kleine biefjes van, Fajitas
En dat is precies wat er ook dikwijls met de Inside gebeurt



Afval van de twee steaks


Smaak?

Eet eerst de Inside Skirt Steak

Ook met die andere: helemaal niks mee gedaan, zó op de BBQ

Redelijk mals (beter dan longhaas, maar je moet toch nog ietsje kauwen)

Smaak: heel mooi heel fijn!


Outside nu

Super mals

Behoorlijk sterke smaak (beide hadden 10 dagen gehangen)

Heel apart, "vettig"




Kort op een kant, draaien, kort, draaien, kort, draaien, kort en eraf


We aten garnalen op de BBQ vooraf, met muntchutney
(Ik zie er nu een in de as liggen)

Dan die bief met Pommes alumettes, Heinz mayo, Belse pickles...

Na schijven ananas gemarineerd in Ketjap manis en dan op de BBQ
(Sambal erdoor als geen kindertjes aan tafel)




Ach ach ach ach ach...

Volgens mij hep die Marcus Gluipers zich verhangen...