Vandaag weer inkopen
Abrikozen
* Jam (met pitkernen)
* Abrikozen yoghurtijs
Zie de eerste aflevering, wat viel me op, hier (alle links hier in een nieuw venster)
Vandaag:
Wat gaan we maken?
Beignets van abrikozen
Halve abrikozen een half uur met suiker en eau-de-vie
Uitlekken, door beslag en frituren
Poedersuiker, en(?) glaceren met karamel
"Zeer goede koks doen een stukje gekonfijte engelwortel in de beignet!"
Ja! Alleen: dat zoek ik al jaaaaaren... Die groene stengeltjes...
Enorm lekker
Was ik volledig vergeten
Op roomijs!
Côte de bœuf in Malaga
Een goede dikke, gepikeerd met spekjes
P/z, groene kruiden
Koken in Malaga + bouillon
(Ik ga hem kort aanbakken vtv)
Zeef, inkoken en dat erbij serveren
(Hoe warm je dan die lap weer? Dat moet ik nog uitzoeken)
(Ik ben gek op Malaga in de keuken...)
Vijf recepten voor runderverhemelte
Au gratin, à l'italienne, à la poulette, à la lyonnaise, en crépinettes ervan
Daar kom ik nog op terug, en trouwens ik ga dat met kalfsverhemelte doen
Raar dat ze het in de 19e eeuw met rund kookten en in het begin van de 20e met kalfs
Geen idee wat je ermee kan doen
Aldi
Ook Portugees op de cover
[AAveljAAejs]
Kroketten van kalfsverhemelte
Koken
De bouillon reduceren met Espagnole of met Velouté met Demi-glace
Daarin stukjes verhemelte, champignons, truffel, peterselie
Binden met eigeel, en boter erdoor
Koelen, kroketten maken
Boucon
Smalle kalfslapjes van stoofvlees, goed platgeslagen
Lapje rauwe ham erop en lapje gekookte
Peterselie en wat bosui en groene kruiden
Oprollen, opbinden en stoven
"Serveer met champignons, truffels en andere garnituren"
Zure haring, gebakken
Schoonmaken, rug opensnijden, graat eruit, plat vouwen
Olijfolie erover en een half uurtje laten staan
Grillen
Opal
Œufs à la Robert
Flink wat ui snijden (ik zou zeggen zoete, Cévennes)
Boter...
Iets bloem...
Champagne en "jus"...
Kwarten hardgekookte eieren erin...
P/z en serveer met mosterd
Omelet met champignons à la crème
Champignon-ragoût maken
Binden met eigeel, en room erdoor
Omelet maken, vullen
"Kan ook met weidechampignons, morilles, doperwten, aspergepunten, stukjes artisjokbodem, truffels (vooral met witte truffels), spinazie en zuring"