Ik zal nog een keer laten zien hoe ik jam maak
Mijn ontzagwekkend lekkere en super fameuze jam
Goed rijp fruit grof snijden
1/3 van de normale hoeveelheid suiker (gele basterdsuiker) erover
Omroeren
Koele plek
Elk uur omroeren
12 uur
Ja, dat beloofde ik nog;
Dat ik Bouillon! voorjaar en zomer 2015 zou bespreken
Zie de eerste aflevering hier (alle links hier in een nieuw venster)
2015...
Kan je nagaan met wat een walging ik dat grachtengordelgekwaak al die jaren heb laten liggen
Dat doet sterk denken aan wat P schreef over die kookboekenwinkel van Jonas Fluit
"Je mag blij zijn als ze je te woord willen staan"
Na een uur
Zie het vocht verschijnen
De Vieze man Sergio Herman
"Ik moet veel vergaderen"
Gristus, vergaderen zonder dat je enig verstand hep...
"Onze Jan is manager geworden" zeg maar
Oostende, Thee, Eiwit blindheid
Alle drie door Wil Jansen
Alle drie wartaal
Eiwit blindheid?
Culinaire blindheid!
Totale culinaire onwijsheid ook
Niet weten dat zoete bloedworst Spaans is
Niet weten dat bloedsinaasappelsaus niet uit Sicilië maar uit Malta komt
Kijk!
Als de broodoven afkoelt "dan gaan de pizza's erin"
Lazer op culinaire ontsnapte slingeraap
Zoek op pizza maltese en ga naar de afbeeldingen
"De meester van het woud"
Kwaak! Kwaak! En dat bladzijden lang
Maar niet weten dat dat Maitrank heet
Niet weten dat dat typisch Waals is
"De keuken van Zen"
God Gristus wat een gezeur...
"Flor de mer"
Fleur de sel, ja
Enorm gelul
Paul de Wit maakt van longhaas en de vang een "stoofschotel"
Kan het stompzinniger?
"Het recept staat online"
"U kunt het opvragen bij recactie@bouillonmagazine.nl"
Jaja; maar enkel als die twee oude bejaarden je aardig vinden ja!
Wecken
Over de deksels gooi ik eerst kokend water
De potten zet ik eerst in de magnetron
"Op reis met Colonel Sanders"
KFC
Wat een truttenverhaal! (Dorien Dijkmuis)
Bacalao al pil pil
Wat is de essentie van dit gerecht?
Spaanse peper!
Wat staat er bij de ingrediënten?
Geen enkele vorm van peper
Is Bouillon! een kutblad of is Bouillon! geen grachtengordel gekwaak kutblad?
"in ongebruik geraakte ingrediënten als kremotartar"
Dat betekent gewoon wijnsteenzuur ja!
Dat gebruik je -nog steeds ja- als je eiwit stijfklopt
De onnozelaars...
BoerJonnie heeft tegenwoordig een Aga
Goh
Weer zo'n type dat denkt Hoe duurder het fornuis hoe beter het eten
Twee stuitende boekrecensies
Pfff! Pfff!
Maar, uhh, blaas jij dan binnenkort weer in mijn reet?
Jonas Fluit over haar omhoog gevallen dochter Cijn Prins (Pijn Sinds)
Petra Mossel (van Jonas en de Walvis)
"neemt met haar tweede eet-getinte boek [wat een gekwaak...] vooral de wereld van de would-be foodies op de hak"
En dat als je Godverdomme zelf een gemankeerde foodie bent... De dikke pad...
(Uhh, wat zeg je? Dat de reet van Retteketet nog dikker is? Ja, nee, kijk: bij Retteketet meette ik van voor naar achter; bij de Walvis rondom...)