donderdag 24 augustus 2017

De Volkskeuken



Vandaag foto's van Kipje Rozijn
Zie hier (alle links hier in een nieuw venster)
Nou ja, eerst vier foto's van het heel langzaam bakken van rauwe kriel



Lachen gieren brullen!



Toeter Oudmuis

"omdat barbecuen neerkomt op bergen voorgekruide plofkippoten"
Als je bij proleten gaat eten wel ja...

"aubergines in ruim olijfolie bakken"
Kan het nóg meer stupide, vraag je je af...

"Auberginetompouces met mozzarella en ruccola rozemarijnpesto"
Steek het in je reet ja!


Otto Kleynejan

Zijn dochter is afgestudeerd als "culinair historica"

Gaat ze zeker promoveren op zijn culinaire blunders!


Tallina (je zal maar Tallina heten) van de Poet

Yakitori

Je moet het van kippendij maken
Met bosui

Nou heb je 11 soorten Yakitori, en dit heet Negima yakitori
Zonder bosui Momo yakitori

"Neem geen gewone kipfilet, dat is lang niet zo sappig"
Je kan koken of je kan niet koken
Met filet heet het Mune yakitori


Ping-Pang Hiu

"omdat ik onlangs bij de vegakoksopleiding moest spelen met eten. Hoe kan je anders nieuwe recepten verzinnen?"

Kan het stompzinniger

En trouwens: die gaat een vega koksopleiding volgen, maar wel al jaren in de Volkskrant vagoterische recepten schrijven...

In Nederland kan alles, culinair gezien
Daar kan een proletenkop drie sterren krijgen...


Markus Huivers

"zo'n stoommandje dat u ooit bij elkaar hebt gespaard met zegeltjes in de plaatselijke supermarkt"
Kan je nagaan uit wat voor milieu die culinaire naaktslak komt...

"gebakken visje met gestoomde groenten en antiboise"
Er bestaat dus echt helemaal niks à la, wat zo totaal gedifferentieerd is als à la antiboise
Dat kan 15 dingen betekenen...
En trouwens "een antiboise" bestaat niet, het is à la antiboise dus




Otto Kleyneaap

"hak het citroengras fijn."
Daarna moet je speklappen bakken, tot 10 minuten
Dan komt dat citroengras erbij
Oftewel: we laten de etherische oliën uit dat citroengras, de smaak, eerst 10 minuten degelijk wegdampen


Marie Louise Geschipper

Russische salade
Ze bedoelt Salade russe

"Komt van Salade Olivier"
Gelul
Dat is de Russische versie van huzarensalade
Zie het allemaal hier
Op dit blog geen gelul
"Olijfolie, mosterd, parelhoen en eendenfilet" flikker op
Hazelhoender ja, en niks olijfolie of mosterd


Sake Klootweg

De keurig opgevoede overschrijver

Pan bagnat
"Er zijn allerlei variaties"
Gelul


Markus Snuivers

Zarzuela met ansjovis, de ontsnapte culinaire seriemoordenaar...

"pimentón (gerookt paprikapoeder)"
Kwaak! Kwaak!


Markus Gluipers

Je moet een kip vlinderen "om hem op de BBQ te kunnen grillen"
Dat heeft niks met BBQ te maken, dat geldt ook voor braden in een grote pan of in de oven
Dat heeft te maken met het meer gelijktijdig garen van borsten en poten

"een mengseltje dat mijn vrouw onlangs voor me kocht bij een mannetje in Santiago, Chili"
Pffff! Pffff! Pffff!

Kruidenmengsel Picadillo van Boer Jonnie gebruikt hij op kip
Dat is voor gehakt ja; picadillo betekent gehakt, eikel


Poem-Paf Hiu

"gefrituurde rolletjes van gerookte tofu met koolraap en dun sliertjesdeeg"

Je zal er Godverdomme maar moeten gaan eten...

"de tofu lichtbruin frituren"
Dat kan helemaal niet! Dat blijft geel en wordt verder alleen maar kleiner!
Kwaak! Kwaak!




Sake Eenkloot

Dat je zoutevis enkel hoeft af te spoelen en dan twee keer pocheren om te ontzouten

Ja, als je je zo nodig als een in Portugal uit de broek gaande homo moet afficheren, en dan denkt dat dat in Nederland wel hetzelfde zal zijn, dan heb je het goed mis...
Een dag weken en enkele keren het water verversen

En dan Bacalhau com natas zonder knof, de culinaire kwetternicht


Marie Louise Schippert verder
"Blijf roeren tot de custard dik wordt. Dit kan 10 minuten duren."
Je kan koken of je kan niet koken

"sumak (gedroogd steenfruit)"
Kwaak! Kwaak!


Sake Klootkwijt

Gravad lax
Ik dacht eerst Die gaat nu over Vreugdeloos heen, maar ja, dat is zijn stijl niet

Maar overpennen wel!


Markus Schuivers

"pimentón (gerookt paprikapoeder)"
Re-kwaak! Her-kwaak!

"venusschelpen"
Foto van twee venusschelpen omringd door kokkels


Toeter Bejaardemuis

Weer Godverdomme dat gekut over die kippen, Gristus...





Sake Klootzoek

"in beslag genomen door half uitgepakte reistassen, trombonekoffers, yogamatjes, maxicosi's, slowjuicers"
Als ik voor dat soort gespuis zou moeten koken dan konden ze friet gaan halen

Runderwang in stukjes snijden, de culinaire mongool
Vier tot zes uur (hij schrijft 4 en 6) stoven, de culinaire halfaap...


Ping-Pong Hiu

Die vagoterische koksopleiding, glutenvrij en veganistisch, die is "bij Femke van den Heuvel in Haarlem"
Wat moet dat een frigide pluistrui zijn

Spitskool met banaan, Gristus meziele...

Glutenvrije ketjap, zie je het volk voor je?


Markus Uienpeller

"pimentón (gerookt paprikapoeder)"
Taraa!

Die kan het echt niet laten zijn onnozelheid breed te etaleren...


Tallina (je zal maar Tallina heten) van de Ploep

Eendenborst
Foto van een wilde eend, de culinaire zwakbegaafde mongool




Marie Louise Schippert zich suf

"Was de venusschelpen onder stromend water"
Oftewel "Zorg er goed voor dat alle smaak wordt weggespoeld"

Correcte tekst: Spoel ze in een vergiet maar steeds heftig husselend zodat ze niet open gaan...

"Verwijder de open schelpen"
Lees, als je haar systeem gebruikt: Flikker alles in de plee

"sherry"
Wat voor sherry, ja
Trouwens sherry in een klassiek Italiaans gerecht...
Dit zit natuurlijk zelf de hele dag aan de sherry...


Otto Kleynefluit

Pasta met courgette, hazelnotenkruim en rozemarijn
Kijk mij eens culinair bezig zijn

Maar ja, als je dat recept leest, dan is hij dus tegelijkertijd met drie koekenpannen bezig...

En courget bakken en daarna pas de uien erbij...
Ga Godverdomme je kop in die BBQ op je dakterras steken...


22 culinaire banaliteiten sedert 27 juni

Dat kan enkel in Nederland...





O ja! Leuk!

Zie hier