maandag 7 augustus 2017

Kantonees eten (3)


Vanmorgen die Chinese Nasi goreng als ontbijt

Met kip en varkensvlees


Vanmiddag Waterei met paddo's erin, in soep met noedels

Water ei: geklopt ei dat wordt gestoomd in een kommetje, dus dan krijg je een soort bal (na wat vervormen, mag ik aannemen)
Ei geklopt met sesamolie, sojasaus en kippenbouillon (dat is het "water")

蒸水蛋, zhēngshuǐdàn


Zojuist waterspinazie (kangkung in Indonesië) met gefermenteerde tofu en rode peper (椒丝腐乳通菜, jiāosī fǔrǔ tōngcài)

Gevolgd door gestoomde spareribs met zwarte boontjes en weer (ja! ja!) chili (豉椒排骨, chǐjiāo páigǔ)

Ik was al bang dat ik niks heets te eten zou krijgen, maar ik denk dat ze dachten dat ik dat niet lekker vond
Nou, ze weten nu wel anders



Kijk, die dakpannen hebben hetzelfde glazuur als die gemberpotten