Vandaag foto's van de bereiding van Coke Can Chicken
Scharrelkip opbinden
Zie dat er een lapje nekvel over de achterpunten van de borst ligt
Je kan koken of je kan niet koken
Je kan koken of je kan niet koken
Zie de eerste aflevering van deze tragische oneindige opsomming van gelul en geklets in het levenswerk van Otto Kleynejan hier (alle links hier in een nieuw venster)
Onder elke aflevering een link nar de volgende!
Lees je eindelijk serieus culinair geschrijf in plaats van apelullen gekwaak
Dat vergat ik steeds nog!
Er was een beoordeling van het boek
Van eigen hand ja, wat dacht je
"hij vertelt over smaken"
O ja? Waar dan? Want dat is nou net precies waar het (op zijn Hollands!) niet over gaat, over smaak!
Dat zalm niet voorkomt in de Middellandse zee, maar dat pasta met zalm enorm populair is bij Italianen
In Amerika, ja!
"wij vinden mensen die anders eten of drinken dan wijzelf al rap minderwaardig"
Let op dat "wij"! Zo istie wel!
"Toen ik in 1988 met mijn schrijverij begon, waren er een stuk of 10, 20 collega's. Nu zijn er vele honderden"
Kwaak! Kwaak!
En o ja, de achterflap vergat ik ook steeds!
"Onno schrijft zoals ik zou willen schrijven en weet alles wat ik nog zou willen weten" Yvette van Boven
(Onno, ga je nu weer in míjn reet blazen?! Vuvuzela meenemen!)
Kip kruiden
Interessant: heet spul maar de kip wordt niet pikant
Een lul experiment
Hij gaat een biefstuk bakken, zout die eerst (om aan te tonen dat je dan geen vochtverlies hebt), veegt zout en vocht eraf en concludeert dan dat er 1 % gewicht verloren is gegaan
Wat wil dat nou zeggen? Wat wil dat nou zeggen over de permeabiliteit van de buitenkant zodra je gaat bakken?
En wat voor (bestorven of niet) vlees?
En hoe fijn zout?
Lulhumor
"Een andere verklaring zou zijn dat de bourgeoisie het weke mengsel vergeleek met de hersenen van gepeupel. Humor. begrijpt u."
Humor, begrijpt u.
Een lul restaurant
"In restaurantkeukens wordt zo min mogelijk à la minute bereid... er wordt vooral opgewarmd"
Ja, waar die slingeraap eet wel ja...
Lulgekwaak
Stremsel komt uit de maag "van jonge dieren"
Van dieren die enkel melk gedronken hebben, ja
"Geitenvlees heeft heel weinig aanzien, zelfs [zelfs!] Marokkanen kijken erop neer"
En waarom verkopen Marokkaanse slagers dan minstens even veel geiten- als lamsvlees, en zeker niet goedkoper?
Over Cabrales: "Roquefort is er niks bij"
Wel eens gehoord van verschil in smaak?
"Ontbeende varkensrib, opgebonden"
Dat heet rollade, ja!
Engels recept voor Maiale al latte overgeschreven...
"Aan gecondenseerde melk is suiker als conserveringsmiddel toegevoegd"
Dat zit in blik ja! Wat, "conserveringsmiddel"?
Lul smaak
We eten zo weinig zout dat je de verschillen tussen de soorten niet kan proeven, schrijft ie
Ja, als je een dubbel kunstgebit draagt...
Pré salé smaakt niet naar zout en is dus flauwekul
Nooit van smaak gehoord...
"Arganolie heeft erg weinig geur"
Verstopte neus misschien, grote wijnkenner?
(Gerookte zalm met Arganolie, ach ach ach die geur...)
Lactose gelul
"Aangezien de mens vanaf zijn zesde jaar lactose-intolerant is"
Lariekoek overgeschreven van de site van de Maag Darm Stichting
Mensen die vanaf de moedermelk geen zuivelproducten eten worden lactose-intolerant, kwaaksliert
"Zo'n 10 tot 15 % van de Europeanen is lactose-intolerant
Dat is koemelk allergie ja, kwaakstraal
Lulverhalen
Italianen deppen in olie met zout erin
Dat is klets vindt Otto, want zout lost niet op in water
Nee culinair veenlijk, iedereen is niet voor niets, zoals hij zelf schrijft, "driftig bezig te mengen"...
Om én zout én olie op te pakken! Juist omdat het niet mengt, eikel!
"Raapzaadolie bestaat nauwelijks nog"
Maar dat is dus hetzelfde als die uitgebreid door je besproken Canola olie, zak!
"Reuzel wordt gemaakt van buikspek"
Van niervet, ja!
"Rundervet staat bij de Belgen bekend als het beste frituurvet"
Gelul; paardenvet
Walnotenolie gaat niet alleen koud over het eten, je gebruikt het heel veel voor ovenschotels
(Groente, Limburgse kaas, walnootolie!)
Rauwe knof in olie ontwikkelt geen botulisme maar anaerobe bacteriën
Dat in bladerdeeg het verdampende water het deeg laat rijzen
Wat dacht je van de ingevouwen lucht?
"groene Hollandse brokkelkaas (van Texel?)"
Grote blabla
Friet van Frieslanders
Goh! gelul
Bakken in extra vierge olie "geeft een bepaalde smaak"
"sommige toko's verkopen ghee"
"Avocado olie smaakt naar avocado"
Overpen gelul
Behalve uit de site van de Maag Darm Stichting ook heel veel, bv. het hele koffie verhaal, uit Wiki overgepend
"Er is maar een producent van Hopjes"
Nooit van Kopiko gehoord
Lekkerder ook nog
Een lulkok
Die weet Godverdomme niet dat als je porties vlees aanbraadt voor een stoofschotel, dat je de eerste tranche later opnieuw moet bakken, omdat die niet kleurt...
Die weet niet dat je maisolie gebruikt als je een klein zoetje wilt creeëren
Veel blabla over boter, maar geen woord over witte boter voor de patisserie
Roggevleugels au beurre noir "pocheer" je niet, dat kook je 10 minuten
"Een saus zonder zetmeel smaakt verfijnder"
Deglaceren: "Roer goed"
Over de bodem, ja!
Appelmoes van Granny Smith
Verder gelul
Over Curnonsky schrijven, maar niet weten wat de naam betekent
Verjus "is een saus"
(Dat Dumas het zo in de Grand Dictionnaire heeft staan is geen excuus)
Klontjes in de saus
Laat ik eens wat vertellen
Ik heb Godverdomme nog nooit bloem gezeefd, en ik heb Godverdomme nog nooit klontjes in mijn sauzen gehad
En je laat de saus niet "even" doorkoken voor de garing van de bloem, maar geruime tijd heel zachtjes
Roux
Vraag het ook aan Holtkamp: altijd een koude plus een warme component
(En geen enkele kok die dat weet in die culinaire apenland...)
Je gebruikt geen ontbijtkoek om te binden, je gebruikt goed uitgedroogde blokjes ervan
"Congee, tot grijs stijfsel gekookte rijst"
Lul niet man... Kristus...
"Uit geweekte gelatine kan je geen water knijpen"
Nee, maar je kan het zo wel mooi droog krijgen
"Doordat fabrikanten ijs sneller en dieper kunnen invriezen, is industrieel ijs gladder dan zelfgemaakt ijs"
Nooit ijs gemaakt
"IJs wordt per volume verkocht, niet per gewicht"
Brilletje kopen, aapo
Wow man!
En tot slot: weer 100 bladzijden met dit en dat en zus en zo
600 in totaal nu, bulkend van de klets en de onzin
Maar over smaak gaat het nooit...
Nooit never nooit
Daar hep de Nederlandse culischrijver namelijk de balle verstand van
Zie de volgende aflevering hier
O ja!
Zouden die voetbalsjeiks ook naar damesvoetbal kijken?
Ik denk het wel
Ik denk dat die Arabieren en die Turken en die Marokkanen en die andere Afrikanen en zo dat wel lekker vinden, al die lekkere billen in die strakke broekjes... Toch?!
Zien ze eindelijk eens wat andere billen dan in de moskee...