Nagekomen bericht
Gisteren
12 duiven geslacht. In de vriezer lagen er nog 8. Die laatsten moeten rap op. Dus
vandaag al begonnen met twee de man. Geen duuvinne-soepe en geen ‘filet de
pigeon au porto’, maar
gewoon sober gebraden. Met niets anders dan een kluitje boerenboter, peper en
zout en beetje water en een restje Pinot Blanc d’Alsace. Geserveerd met
gekookte patatjes en doperwten.
En
een glas wijn, dat we niet kunnen plaatsen. € 5,00 bij de C1000. Mooie lange
echte kurk. Een ziel in de fles, die zelfs als een ouderwetse Bordeaux-fles minimaal
taps een fractie mindert aan de voet.
étnico 2009, Cabernet Sauvignon, Reserva Privada. D.O. Colchagua Valley, Chile….
Ik heb wijnen gedronken voor zeker het
3-4 dubbele de prijs die niet de volheid en maturiteit hadden.. Paar dozen gekocht en in
de kelder gelegd. Zullen niet lang leven.
(ps.
Verwar 'maturiteit' niet met het Vlaamse 'materniteit', hetgeen ‘moederhuis’ betekent,
en waar ge bevalt. Tegenwoordig minder als zelfstandige unit, maar een afdeling
in elk ziekenhuis. Men zegt hier: “Zij ligt in het moederhuis”.)
Het
bord
Detail
van borstvlees
Duuvepootje