.
Maarten,
ge triggerde weer iets bij mij… Kwartels….
Maar allereerst: Photoshoppen
Ik
gebruik geen complex programma. Alhoewel er goede software is, die ge gratis
kunt downloaden zoals b.v. GIMP. Maar wel ingewikkeld. Ik werk zeer snel en gebruik
Powerpoint als tafelblad en zie wat bij elkaar past of niet. Eerste correcties
gaan naar Paint, waar ik wat sjoemel, vervolgens naar Paintnet version 3.5.10
dat prima ingespeeld is op Microsoft Office en ge ook gratis kunt downloaden en
simpel maar goed van structuur is.
Dan
maak ik .gif-files die ik op de ondergrondfoto in Paintnet projecteer en safe alles
als .bmp of .jpg. Elk onderdeel dat ge overplakt kunt ge in kleur in Paintnet
bijstellen…
CAILLES
Kwartels
mogen nooit gestroopt, maar moeten geplukt worden En het liefst de kop en nek
er ongeplukt aan laten. Misschien omdat ze geslacht wel op duiven lijken. Het
zelfde met konijnen en hazen, waar ge ook de kop aan laat en die separé mee
braadt.
In
traditionele Franse restaurants moet ge niet vreemd opkijken als uw kwartel ‘sur
canapé’ wordt geserveerd. Met de bevederde nek en het kopje er nog aan. ‘Sur canapé’ wil niets anders zeggen, dan dat de kwartel op een snee brood ligt, die saus en vet opneemt, en die ge moogt laten liggen, maar ook opeten.
Ik
vrees dat dat in het contemporaine Thiemiaanse tijdperk in Holland de rillingen
over de tere Hollandse ruggen doet lopen.
Helaas.. het hoort zo, alhoewel het gebruik ook
in Frankrijk afneemt. Waarschijnlijk vanwege al die rare toeristen.
Ik heb zelf geen foto van ‘calles avec têtes’, maar ik vond er toch een op een
Franse site.
Uw
Kees van Dongen!
Op zijn schilderij uit 1922 met echt als titel: