zondag 1 maart 2020

Een soort muizenplaag



Foto's Œufs en cocotte
Zie het recept hier (ff scrollen)
Alle links hier openen in een nieuw tabblad of venster


Ik zou nog twee boeken bespreken van

Tom Kellerhuis, aka

Keldermuis

en dat is het allerlaatste wat ik schrijf over deze culinaire bellenblazer, deze stervensbegeleider van HP De Tijd

Zie eerdere posts hier




Het Herenkookboek


"met geheimen van topchefs"
"beste restaurant", "beste kok"
Kwaak! Kwaak!

Eind pagina 15 begin pagina 16 wordt Noma afgekraakt, begin pagina 36 de hemel in geprezen
Dat soort gelul

Op de achterflap een kurkentrekker van dat soort met die twee armen, dat soort voor mensen die eens in het jaar een fles opentrekken, God allemachtig...

Foto's pagina 5 en 6
Met z'n vieze kop zonder petje zowat in een pan geduwd

"vetkoek met oesterbraaioli"
"baobabhangop"
Flikker op en vreet het zelf!

Van 23 recepten heb ik genoteerd dat er pertinent gelul in staat
Eggs Benedict met spek...
Garnalenkroketten zonder vis- of garnalenfond...

Dat als je met nieuwe haring werkt, dat je ze dan gekaakt moet kopen, goh!

Spring rolls met gerookte makreel... Je komt uit een steuntrekkersgezin of niet...

Ontiegelijk gelul over het bakken van een omelet
"Wip de pan op door zachtjes met je vuist op de steel te bonken"

"Ik ken bijna niemand die een ei durft te pocheren"
Ken je nagaan wat een culinaire nul het is

Cees Holtkamp wordt geciteerd
"Een echte kroket hoor je met de hand te draaien"
Zie de machine waar ze zo trots op zijn op hun website

Keldermuis heeft het stiekeme van Van Damp, alleen hij is dommer




Zonde en berouw

Met Marion Pauw

Dat rijmpt


Ordinirder vormgegeven, dat bestaat niet
Goedkoop en schreeuwerig

Zwart, wit en oranje (ook erg veel vuil oranje pagina's in dat andere boek, en daarop net als hier erg slecht leesbare tekst in wit)(of lichtrode tekst op wit)

[Pauw] "haar drukke bestaan"
maar
"Ruim een half jaar lang kookten we een à twee keer per week lange dagen"

Veel flauwekul
Banana pancakes, crabcakes Benedict, zoute haring met kaviaar
Hamburgers maken van tartaar; net als De Dikke Damp

Nergens op slaande kletsrecepten
French toast, blinis, gazpacho, citroenkip
Hummus zonder tahin

"Bij pizza denk je aan een van het vet druipende deegschijf"

Steak tartaar: "De slager vragen het vlees door de vleesmachine te halen", de culinaire boerelul

"Het is heerlijk om je eigen fonds te trekken, maar je kan ze ook krijgen in de supermarkt"
Goh!



Kijk
Dít is koken...