zondag 8 maart 2020

Het culinaire veenlijk Yvet van Boven



Deze foto vergat ik gisteren of zo nog
Szechuan peperS
Je hebt Szechuan peper
En je hebt Szechuan pepers
Die laatste kent niemand van die culi kwakers
Maar wel een grote bek over Szechuan koken
(Die culinair kwakkelende nepchinees van de Volkskrant)
Szechuan peper nooit zonder Szechuan pepers ernaast
Zo


Maar goed, Yvette van Boven dus

Dit kreeg ik in de mailbox vandaag

Van het Kokkerellende Nijlpaard



Kaastaartje

"125 gram taleggio of gruyère, geraspt"

"taleggio of gruyère"

Ben je dan een culinair veenlijk of ben je dan geen culinair veenlijk?
"armagnac of sinas" zeg maar...

En dan "taleggio, geraspt", kan het stompzinniger...
Geraspte smeerkaas...

Die is culinair gezien zo stom as 't achterend van 'n vèrke

Die is te stom om voor d'n duvel te danse

Dit is culinair Nederland