donderdag 5 maart 2020

Komijnekaas


Aardappelpuree, prei heel lang gestoofd, komijnekaassaus. Ik wilde je recept proberen.

Ik had alleen amandelmelk, heb  het wit van de prei gebruikt en in dit geval had het groen ook lekker geweest. Komijnekaas was heel lekker voor in de hand en iets te jong voor saus. Ik heb er mosterd aan toegevoegd.

Was het lekker? Ja, het smaakte zacht (ik ben meer voor pittig,) maar ik heb het toch helemaal opgegeten. De peterselie heb ik erover gestrooid. Ik had het bord even onder de grill gezet.

Het zou toch fijn zijn als ik eens de gebruiksaanwijzing van fornuis met grill etc. zou lezen. Ik weet nog niet, na vijf jaar, hoe de apparatuur werkt. 


Maarten zit in Limburg dus ik schrijf nog een stukje.

Zat ik dus nog met een bak kaassaus en een bak aardappelpuree als restant van het lompe geromme. Ik moest wel steeds aan vis denken. Enfin, vandaag opnieuw prei het wit en groen aan ringen in zonnebloemolie laten sudderen. Ovenschaal ingesmeerd en bodem met puree gevuld, daarna gesudderde prei, dan kaassaus en alles nog een keer herhaald. Pecorino, lijngevangen tonijn en uiringen erover.

Was dat lekker Loek? Zeker weten, heerlijk. Ik had alleen die uiringen even moeten marineren, zachter was nog lekkerder geweest. Maarrrrr, ik kon niet wachten en  het was goed, alles op.