donderdag 26 september 2019

Vagoterisch



Recept met Doenjang
Net als de twee volgende foto's
Zie het recept hier onder Minikriel
Vagoterisch!
(Alle links hier openen in een nieuw venster)


Tofu makhani

Dus geen kip, Murgh makhani

Het is een beetje Tikka masala achtig


Dit hier is een redelijk goed recept, maar we gaan natuurlijk geen "vegan butter" gebruiken.
Gewoon flink ghee (ook in de Turkse winkel)

Gebruik liever Tau kwa ipv. gewone tofu

Belangrijke ingrediënten: komijnzaad, korianderzaad (beide gestoten), kardamom (niet de peul), kaneel, kruidnagel, gember, chili, zoet paprikapoeder, koenjit, ui, knof, fenegriekblad, tomaat

Gebruik ipv die kokossuiker acaciahoning

Je kan het ook met Panir maken
Of met kwarteleitjes!

Ik zag ook een recept in de New York Times
Daar moest je de uien stoven "untill they break down"
Zeker New Yorkse uien...




Œufs en cocotte

Een erg slecht recept van Giphart uit het AD


Zie mijn recept hier

Niks mosterd en kruiden, Giphart

Nou ja, wel peterselie

En gekookte ham moet erin

En niet "kaas" maar Gruyère




"Vlees vervangen is peperduur"

Volkskrant


Het nergens op slaande uitgangspunt dat je als vegetariër "dus" vleesvervangers eet

Wat dacht deze Reijn van tofu? Van kaas? Van eieren?

"De roze gehakt kost..."

"vegetarische balletjes (de samenstelling blijft op de website geheim)"
Te beroerd om even naar de winkel te lopen en op het etiket te kijken

"De jaaromzet in vlees is zestig maal zo groot als die in vleesvervangers. Oftewel: in minder dan een week geven vleeseters uit wat eters van vleesvervangers in een jaar uitgeven."
Kan je nog lullen lul dan mee



Gnocchi alla romana
Ook alweer vagoterisch
Als je tenminste de chorizo en de koolvis weglaat zeg maar
Zie hier


Ron Blaauw

Spiegelei

Volkskrant


Blaauw is een voornamelijk uit pretenties opgebouwde snurker

Het artikel moet al een tijdje liggen, want "hij kookt in restaurant Nacarat in het net geopende warenhuis Hudson's Bay in Amsterdam"
Ach gut
Sindsdien heeft ie denk ik die Gastrobar's, wat letterlijk maagbar betekent

Dat als je een ei in "olie" (welke?) bakt, het een ranzige smaak krijgt
Wat is dat nou voor klets?

Dat een knapperig randje lekker is, "maar dat hoort niet"
Holland vooruit...




Wat heb ik aan vagoterio in de planning staan?


Een omelet met cantharellen, met rijst met Paruppu podi rice mix
(Al dit soort dingen, ook dat spul hieronder, koop ik ready made, en als het goed lekker is dan ga ik het zelf maken)

Roerbak Tau kwa met roerbakpasta, courget en Chiu chow chili olie

Tofu met roti van ragi, en tomatensaus

Gepocheerd ei, flageolets, stoofui en witte penja peper

Fontina, rigatoni, oventomaat

Panir, ovenaardappelen (gekookt en ingesmeerd met mosterdolie), gefrituurde groenten met Chaat masala

Tofu met snijbonen en rijst met Brahmi leaf rice mix