zondag 15 september 2019

Vlees!



Vandaag foto's lambsrack / Frenched rack
Recept zie hier
(Alle links hier openen in een nieuw venster)
Beetje scrollen


Verschillende kranten over vlees



Short ribs

New York Times

Eigenlijk hebben ze het over het lagere deel, Flat ribs

Platte rib, klaprib

En voor alle duidelijkheid: het artikel ging over ontbeende vier ribs stukken, bereid als bief
Het klapstuk dus


Schrijffouten
Than ipv then

Het wordt gebakken in een gietijzeren pan, maar wel type koekenpan of fors grote braadpan

"Zwart" bakken, samen met tomatillo en lente-ui
Nou, dan eerst maar het vlees erin zou ik zeggen

O wacht, het wordt een "zwart gebakken" lente-ui salsa

Lente-ui en tomatillo in dunnen schijfjes in een kom, met limoensap, z/p

Vlees bruinen en uit de pan

Meer lente-ui en tomatillo, maar nu in stukjes, in de vleespan, en p/z

Blaker, roerend

Komijnzaad (wat fijngewreven)...

Uit de pan en hak de lente-ui en de tomatillo grof
Bij de rest in de kom
Olijfolie, z/p

Snij het vlees

Serveer alles plus koriander, tortilla's, een of andere hete saus, en limoenpartjes




Een bestoft artikel van Smak van Dinter

Vreedzaam en duurzaam kerstdiner

De culinaire hoerenloper...



Enorm popi gelul van een bejaarde zakkewasser

"Anti-verspillingsrestaurant Instock"

Zoervleisj (zoervleis, ja) van paard
Of je ergens nog paardenvlees kan kopen...




Telegraaf

Schäufele

Casselerrib


Uien met kruidnagel erin

Witte wijn, jeneverbessen, peperbolletjes, laurier, ui
Drie kwartier heel zachtjes

Casselerrib erbij
Kwartiertje

Vlees en uien uit
Inkoken
Binden
P/z?

Ui klein
Serveer ui, vlees, saus




Golabki

Poolse koolrolletjes

Trouw


Koolbladeren (maakt niet uit welke) losbreken en blancheren

Uitlekken, nerf eruit snijden

Tomatensaus
Olie, knof...
Tomaatstukken...
Staafmixer...
P/z en suiker...

Andere pan
Olie, ui, knof...
Tomatenpuree...
Koelen

Gehakt kneden met gekookte rijst (3 op 1), geklopt ei, dille, flink p/z
Dan met die ui/knof...

Tomatensaus in ovenschaal
Koolblad, vulling, vouwen, in de pan (uiteinde koolblad naar beneden)
Tomatensaus
Deksel of alu folie
Een uur in de oven




Sheet-Pan Sausage With Peppers and Tomatoes

Sheet-pan = ovenplaat

Washington Post


Prik verse worstjes in
Merguez, verse chorizo, die Italiaanse die hetzelfde heten als ijs, hoe heten die ook weer...

Vet de schaal in

Worst, paprika, tomaat, knof, sjalot, olijfolie

P/z en onder de gril
Roer af en toe om

Je kan ook komijn gebruiken, paprikapoeder, oregano, chilivlokken...

Je kan er tegen het einde ook gekookte sperziebonen op leggen, door olie gehaald, en/of olijven

Strooi er stukjes feta over, vóór het serveren

Geef er ingemaakte pepertjes bij, en/of limoen...




O ja!

Hahahahahahaha!


Zoudt gij niet uit Tollens komen,
O rupsje zonder schromen?


Hahahahahahahahahahahaha!