vrijdag 27 september 2019

Yvette van Boven begint te raaskallen



Dit screenshot stuurde iemand mij
 Is heel apart, zeg maar gerust...
Ik kreeg de link en heb het gecontroleerd
Niks nep, klopt helemaal
"yo": years old
(Heeft natuurlijk niks met Van Boven te maken)


Maar goed

Vandaag in de Volkskrant


En sla uw hamburger of karbo eens plat: ze zijn niet alleen sneller gaar, maar ook kan er door de scheurtjes en kieren in het vlees meer vet druipen en dus meer smaak!

Ottolenghi kwam aan het woord en zei hetzelfde als ik hierboven beschreef: 'Door groenten te kneuzen ontstaan er scheurtjes, waardoor de groenten meer smaak kunnen opnemen.'

[Groenten op de BBQ] Het liefst in hun geheel, behalve grote stukken, zoals courgette, kool en pompoen, die zou ik halveren of in kwarten snijden. Door ze in hun geheel te grillen blijft het vocht in de groente en stoomt hij zichzelf van binnen gaar.


En lees hoe Nell Westerkwaken zich in de marketing luren van dat kokkerellende nijlpaard laat leggen

Van Boven is even in Ierland met haar partner, fotograaf Oof Verschuren, om te vieren dat ze samen het lekkers van dat Ierse land hebben vastgelegd in een kookboek: Home Sweet Home - nieuw Iers comfort food. 'Die keuken heeft mij gevormd. Dat moet er dan blijkbaar uit.' En er moest méér uit, het boek bracht een tweede boek voort. Gaandeweg het maakproces dikte het kersthoofdstuk zozeer aan dat ze besloot er een apart kerstkookboek van te maken, Home Sweet Home Xmas. Want: 'Waarom zou je het bij één boek laten als je er ook twee kunt maken?!' Gewoon een kwestie van zeven dagen per week doorwerken. Al jaren schrijft ze kerstmenu's voor Libelle, Delicious en Volkskrant Magazine, 'dus die mengden op een natuurlijke manier met de Ierse kerstrecepten'.



Niks pepernoten en taaitaai
Gingerbread!
Heerlijk!
Alleen bij de supermarkt Poiesz!




Nell!

Volgende maand blaas ik jou weer in je reet!

Yvette