Foto's van kip met pilav maken
Hull Hull Chicken
Hawai'i
Uit de New York Times
Maak een marinade van gelijke delen ketchup, soyasaus (Thin soy of Japanse) en bruine suiker
Werk er een half deel rijstazijn door (geen sushi azijn!), geraspte gemberwortel en geperste knof
Marineer stukken kip in de helft van de marinade
Marineer minstens acht uur op een koele plek, en roer regelmatig om
Gril de kip, steeds draaiend, en inkwastend met de rest van de marinade
Gemarineerd
Twee recepten van Kwako Klootweg
Volkskrant
Kip met paprikapoeder
Wat hij beschrijft is Pollo a la Navarra
En dat is niet met gerookt pikant paprikapoeder maar met half pikant ongerookt, gemaakt van appelpaprika en niet van Spaanse pepers
En met dat popigerecht shakshuka heeft dat niks te maken
Iemand zei ooit zeer terecht dat als je kan koken, dan heb je dat shakshuka al 30 jaar geleden zelf uitgevonden...
Zuidoost Aziatische kip met rijst
"Jongensliefdesvuur"
Je bent een exhibitionistische nicht of je bent geen exhibitionistische nicht...
Huhn shawarma
Frankfurter Allgemeine
De kip in een kom, met citroensap, olijfolie, z/p, komijn (fijnwrijven en meteen erdoor), paprikapoeder en koenjit
Koele plek, enkele uren, regelmatig omroeren
De kip uit laten lekken, en bakken in olijfolie
Uit de pan
Ui erin [en knof!]...
Rijst, zout, roer om, kokend water
Kook de rijst half gaar en doe er dan kaneel bij, rozijnen en de kip
Laat alles garen
Peterselie erdoor en serveer met yoghurt en limoen
Geroosterde kip
Basisrecept volgens Jaques Pepin
Pepin is de man van die fantastische boeken La Technique en La Méthode
Oven op 220 graden
Kip z/p binnen/buiten en bind op, de vleugels dichtgevouwen en tegen het lijf
De kip op zijn zij in een gietijzeren pan de oven in
20 minuten, draai, 20 minuten (hij heeft het over een kip van 1,6 kilo)
Bedruipen hoeft nu niet
Kip op zijn rug, nu wel bedruipen, 10 minuten
Duitsers braden zo een gans
Kamagurka