woensdag 5 juni 2019

De Volkskeuken



TVP, Textured Vegetable Protein, ongeweekt



Markus Huivers



Wulken

"Week een half uur in water"
Week twee uur in water met azijn en zout, of met veel zout

"Kook ze vijf minuten"
Kook ze minimaal 20 minuten, en laat twee uur in het kookwater staan

En hij weet niet (of beter: hij heeft het verhaal slecht overgepend) dat je het operculum eerst moet verwijderen

"Pimentón"
Dat heet gewoon paprikapoeder, bekrompen Wichtigmacher

Het is trouwens überhaupt een kletsrecept, want Bulots à la mayonnaise eet je koud



Geweekt


Roggevleugels

(Zo heet dat)

"Bak ze in hete olie"
Dat is het stomste wat je kan doen met kraakbeenvis, want dan gaat het naar ammoniak ruiken



Lam met lentegroenten

Printanier heet dat

"tomatenpuree", de idioot

"sperziebonen, witte asperges en tuinerwten"
Meiknol, ui, wortel, jonge tuinbonen



Koeping tikoes, ongeweekt
Links gebroken


Zeebaars

"Snij de vis vanaf de staart over de rug en door de kop open zodat je hem kunt openklappen"
Hahahahaha! De klok horen luiden...

Vanaf de kop dus, die je eerst splijt
Zie hier (alle links hier openen in een nieuw venster)

"zodat je hem kunt openklappen", de culinaire apelul

Pescado a espalda heet dat trouwens



Hertenbiefstuk met witte asperges

Die kookt zijn asperges in "een ruime pan water"...

Met yoghurt, sumak en basilicum erover, de culinaire slingeraap



Geweekt


Kipconfit

Ongepekelde kip gebruikt ie!

Anderhalf uur koken ipv met vet in de oven

"Eugene & Company in Brooklyn"
Een veggie nichtentent, kan het erger



Hollandse hazenpeper

Dat recept is Limburgs, ja!



"Haas zonder gedoe"

"met chioggabiet en chocolade-tijmsaus"

Nou jullie weer

B zei trouwens Elk willekeurig recept van Witteman is minstens 10 keer beter




Suprême van kip

Dat recept is helemaal niet klassiek Frans want die werken met de vleugels

Dit is uit die typische Engels-Franse keuken

En daar zou Sauce Bercy bij gegeven worden
Dat is voor bij vis, ja!

"met witte vermout"
Op de eerste plaats hoort het met witte wijn, en als je per se vermout wilt gebruiken, neem dan Noilly Prat



Scheermessen

"Laat de scheermessen even uitrekken in water" (tegen het zand)
Ik zou zeggen Koop ze voortaan ergens anders

"smaaktomaten"
"pimentón (gerookt paprikapoeder)"
Kan je nog lullen lul dan mee